Afbeelding

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Column 179 keer gelezen

Het nieuwe jaar is goed begonnen. In ieder geval voor Meesterbakker Voskamp, want die bakt opnieuw de beste oliebollen van heel Nederland. Een geweldige prestatie. Dat wat je doet moet je als de allerbeste doen. Nissewaard is trots op zo'n bedrijf!

Uitblinken in dat wat je doet. Of je nu ondernemer bent, in loondienst bent of vrijwilligerswerk doet; als je met zo'n positieve drive 2016 ingaat is het jaar al voor een groot gedeelte goed. Daar stonden we ook bij stil tijdens de OFS Nieuwjaarsbijeenkomst op maandag 4 januari in GERS Spijkenisse. Volgens eigenaar Dirk-Jan Deelen het leukste Café van Spijkenisse. Ook in 2016 moet je ergens voor willen gaan.

De dynamiek rondom ons groeit. Eens solide bedrijven als V&D gaan failliet. Duizenden mensen zijn op zoek naar een andere baan. Volgens de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler zullen nog veel meer grote bedrijven en instellingen afslanken of verdwijnen. Maar in deze tijden van grote veranderingen zijn er ook kansen, waar u of anderen handig op kunnen inspelen. Wendbaarheid is de sleutel. Net zoals: geven en gunnen.

De wereld staat voor grote vraagstukken. Tijdens de vorige generatie werd na de Tweede Wereldoorlog alles opgebouwd. Nu zijn we meer dan ooit over van alles verdeeld. De koers van de wereld is niet simpel. 2016 wordt niet alleen een mooi, maar vast ook een pittig jaar. Dat houdt in dat u en ik in 2016 opnieuw positie moeten kiezen. Als je anderen jouw koers laat bepalen, komt het meestal niet goed. We kunnen ons niet laten regeren door angst en negativisme. We zullen er geloof, hoop en liefde tegenover moeten plaatsen. Leer van Bakkerij Voskamp. Dat bedrijf groeide uit tot: Meesterbakker Voskamp. Dat laat iets van je ambitie, van je drive zien. Ook jij kunt jouw ambacht in ere houden net zoals deze bakkers weten hoe je de lekkerste brood- en banketproducten bakt.

2016. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ook voor u, jou en mij. Een gezond en succesvol nieuw jaar toegewenst!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant