Keijzerwaard: Je zult 10 miljoen voor iets kunnen krijgen waar je niets voor hebt betaald en waar je helemaal geen recht op hebt.
Keijzerwaard: Je zult 10 miljoen voor iets kunnen krijgen waar je niets voor hebt betaald en waar je helemaal geen recht op hebt.

Gemeenteraad Hellevoetsluis unaniem achter Oudenhoorn

Politiek 155 keer gelezen

Hellevoetsluis/Oudenhoorn - In de commissievergadering Algemene Zaken en Middelen bleek overduidelijk dat de hele gemeenteraad van Hellevoetsluis achter de wens van Oudenhoorn staat om via een grenscorrectie bij Hellevoetsluis te gaan horen. Inspreker Leen Keijzerwaard liet over de mening van de dorpsbevolking geen twijfel bestaan.

'Woonlasten betalen we allemaal in Nederland. Wij willen graag meebetalen aan een gemeente waar we heel veel gebruik van maken. Verder willen we 1x per 4 jaar meestemmen over de gemeente waar we veel komen, dat heet kiesrecht. Voor de toekomst komt er wellicht 1 gemeente van Briele en Westvoorne en Hellevoetsluis. Bij zo'n gemeente past Oudenhoorn toch veel meer qua sfeer, karakter en mentaliteit dan bij Nissewaard. En tenslotte ons gevoel is veel beter bij Hellevoetsluis en dat gevoel is maar weer eens bevestigd als we merken hoe er met ons wordt omgegaan door het College van Nissewaard.'

Geen discussie
Voor de gemeenteraad van Hellevoetsluis behoeft de grenscorrectie ook geen discussie. Namens alle fracties gaf Aart Jan Spoon (VVD) duidelijk aan dat het college via een amendement opdracht krijgt om de provincie te vragen te bemiddelen in deze kwestie. 'Bij Gedeputeerde Staten en na de Commissaris van de Koning gehoord te hebben, is het wel duidelijk dat daar wel mensen met gezond verstand zitten.' sprak Spoon. De rest van de gemeenteraad sprak zich in eigen bewoordingen op dezelfde wijze uit en zal de gemeenteraad morgenavond het college opdracht geven meteen aan de slag te gaan. Wat de commissie betrof mocht daar al meteen mee begonnen worden, maar dat was voor burgemeester Milène Junius, net een bruggetje te ver. 'Er moet eerst nog een amendement worden ingediend, dat moet nog worden aangenomen en dan moeten we fatsoenshalve aan Nissewaard vragen of die ook bemiddeling van de Provincie willen.

Tien miljoen
Die kans moet als minimaal worden beschouwd en de inwoners van Oudenhoorn zijn woedend op Nissewaard. Over Hellevoetsluis is Oudenhoorn beter te spreken: Keijzerwaard: 'De motie, die hier in juni unaniem werd aangenomen was voor ons hartverwarmend. Jullie uiterste bod (ik heb in de wandelgangen gehoord over 10 miljoen) geeft aan dat Hellevoetsluis de zaak zeer serieus neemt. Wij hebben vorige ook ingesproken in Nissewaard en gezegd dat Gaston van de Postcode Loterij voor het Gemeentehuis stond. De hoofdprijs was gevallen op 3227, de postcode van Oudenhoorn en hij had een cheque bij zich van 10 miljoen! En wat gebeurde er: Nissewaard deed niet eens open!'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant