Afbeelding

ONS vindt financiële consequenties grenscorrectie te groot

Politiek 113 keer gelezen

ONS steunt het voorstel van het college om de beoogde grenscorrectie van de kern Oudenhoorn niet verder te onderzoeken. De financiële consequenties voor de overige inwoners van de gemeente Nissewaard zijn te groot.

Na de gesprekken tussen de colleges van Nissewaard en Hellevoetsluis blijkt dat een grenscorrectie zou betekenen dat de gemeente de komende jaren miljoenen euro's extra moet bezuinigen. Bezuinigingen die ten koste gaan van alle ruim 84.000 inwoners. ONS vindt het onverantwoord om de inwoners van Nissewaard extra te belasten of flink extra te moeten snijden in het voorzieningenniveau.

De partij geeft aan van mening te zijn dat er geen verkiezingsbelofte wordt gebroken. ONS heeft in haar verkiezingsprogramma aangegeven te willen meewerken aan een eventuele grenscorrectie, mits de financiële en ruimtelijke consequenties inzichtelijk werden gemaakt en naar behoren werden afgehandeld. Dat laatste is niet het geval op financieel gebied. De financiële consequenties zijn te groot om af te wentelen op de overige inwoners van Nissewaard, aldus ONS. 'Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen voor alle inwoners van de gemeente.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant