Archieffoto Peter de Jong

Florissante seizoenstart van SCO ’63

Sport 291 keer gelezen

Spijkenisse- SCO '63 is het seizoen na een zeer povere oefencampagne met een 3-2 (1-2) overwinning tegen BZC/Zuiderpark uitstekend begonnen.

De Spijkenissers willen het voorbije voetbaljaar zo snel mogelijk vergeten door zich met positief voetbal weer terug op de kaart te zetten. 'BZC heeft best een aardige ploeg waartegen wij een goede wedstrijd hebben gespeeld met een raar scoreverloop', stelde de kersverse trainer van SCO '63, Peter Hoek. Grote man in de Spijkenisser formatie was Walid Ahmed met drie treffers. Ahmed opende in de eerste helft de score voor zijn ploeg, maar SCO '63 zag de voorsprong nog voor rust als sneeuw voor de zon verdwijnen: 1-2. 'We waren ondanks de snelle voorsprong nerveus, waardoor we deze ook zo weer kwijt waren. We hebben daarna veerkracht getoond door het koppie niet te laten hangen, maar gewoon te blijven knokken.' Walid Ahmed ontpopte zich als matchwinnaar door de achterstand met twee treffers om te buigen in een 3-2 eindstand. Nog even deed het Spijkenisser kamp bibberen, maar een schot van één der BZC-ers eindigde in de extra tijd op de lat. SCO '63 brengt aanstaande zaterdag een bezoek aan Energie Boys.

SCO '63: Jerome van Oosten; Jasper Mulder, Bob Kloppenburg (46. Ridmey Kasankarijo), Michael Snijders, Bram Roodbol; Jeandre Andrea (82. Bob Mulder), Jeroen van der Horst, Cerezo Tattiapon (47. Kenan Dedici), Satish Bhugwansing; Walid Ahmed, Asraf Rahil.