Jordi Talen, het peloton aanvoerend in de Ronde van Zuidland, zal tijdens de koppeltijdrit in Abbenbroek een koppel vormen met Wilco Kelderman. Foto: Dan Rolandus.
Jordi Talen, het peloton aanvoerend in de Ronde van Zuidland, zal tijdens de koppeltijdrit in Abbenbroek een koppel vormen met Wilco Kelderman. Foto: Dan Rolandus.

Wilco Kelderman met Jordi Talen tijdritkoppel

Sport 263 keer gelezen

Spijkenisse- Het Wielerspektakel van Abbenbroek staat het komend weekend op het programma. De populaire Koppeltijdrit zal aanstaande zaterdag worden verreden. Wilco Kelderman, professional bij de World Tour formatie van LottoNL-Jumbo, zal samen met (zwager) Jordi Talen een tijdritkoppel vormen door de polder van Abbenbroek. Talen is nog in het ongewisse of hij een dag later ook zal uitkomen in de 35e Ronde van Abbenbroek voor elite/beloften.

'Als ik word opgesteld in de Omloop Echt-Susteren dan zal ik niet in Abbenbroek rijden', geeft de ambitieuze belofterenner hiermee zijn voorkeur aan de UCI 1.2 koers in Limburg. 'Natuurlijk is Abbenbroek een mooie wedstrijd, maar sportief gezien heb ik meer aan een koers over 200 kilometer.' Jordi Talen kan tot op heden terugzien op een goed en leerzaam seizoen. 'De overstap van de junioren naar de elite/beloften was best wennen', erkent de renner uit de continentale wielerequipe van Join-S/De Rijke dat de resultaten niet zomaar komen aanwaaien. 'Ik had in het begin best moeite met de langere afstanden, maar ik merk dat ik onder mijn trainer Matthieu Heijboer flinke stappen vooruit maak. Ik heb nu het vertrouwen internationale 1.1 en 1.2 wedstrijden uit te kunnen rijden en mijn ding kan doen.' De 19-jarige Spijkenisser heeft inmiddels wel laten zien dat hij in de nationale wedstrijden goed kan meekomen. Zo behaalde de zoon van "Big" John Talen top-10 klasseringen in de Zuid-Hollandse Eilanden Tour, het districtskampioenschap van Zuid-Holland op de weg, de Ronde van Het Maaskantje, het eindklassement van Roden en werd hij vijfde in de Zes Molen Omloop van De Schermer. 'Je rijd bij De Rijke in een ploeg met ervaren mannen, die in het verleden al hebben gepresteerd. Zo werd ik er op gewezen te onrustig te zijn, waardoor ik door mijn enthousiasme onnodig veel energie verspeelde. Ik moest de zijkanten van de groep zoveel mogelijk mijden om in de luwte van de buik van het peloton energie te sparen voor de finale. Daar had ik in het begin van het seizoen tijdens internationale wedstrijden als de Omloop van Rucphen en de Drenthe Classic best moeite mee. Ik ben nu zover dat ik het niveau tot aan de finale aankan. Eenmaal in de finale merk ik dat ik op de grotere mannen zoals Elmar Reinders en Jeff Vermeulen nog wat tekort kom.'

Progressie
Jordi Talen kan zijn stempel tijdens de finale van de nationale wedstrijden wel drukken. 'Daar ben ik best blij om', sluit de voormalige jeugdrenner van DRC de Mol en De Jonge Renner af. 'Ik wil me tijdens de winter met nationale veldritten in Nederland en België intensiever bezig houden met het crossseizoen om zo een goede basis te leggen voor het wegseizoen. Ik heb het crossen altijd leuk gevonden, maar dat is er in het laatste jaar bij ingeschoten. Met de techniek in het veld, kun je ook je voordeel doen op de weg', doelt Jordi Talen, die onder meer mooie veldcrossen als Albrandswaard, het NK veldrijden en Sint Michielsgestel op zijn lijstje heeft staan, op voormalige veldrijders als een Lars Boom, Maarten Tjallingii, Cadel Evans en Peter Sagan. Jordi Talen en de leiding van Join-S/De Rijke zijn inmiddels mondeling overeengekomen om ook het komende wielerjaar met elkaar door te gaan. 'Ik denk dat ik met de ontwikkeling, die ik nu doormaak volgend seizoen in de finale kan meedoen.' Jordi Talen rijdt aanstaande zaterdag tijdens het Wielerspektakel van Abbenbroek samen met Wilco Kelderman de koppeltijdrit. Kelderman zal vervolgens ook met zijn vriendin Rebecca Talen een koppel vormen tijdens het 8,8 kilometer lange rondje door de Abbenbroekse polder. Onder de circa 200 deelnemers bevinden zich prominente (oud)renners als Raymond Kreder, Karsten Kroon, Richard Groenendaal, Bart Voskamp en thuisrijder Maarten den Bakker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant