Het bestuur van de stichting Molenbehoud Nissewaard. Foto: Teun Kweekel.
Het bestuur van de stichting Molenbehoud Nissewaard. Foto: Teun Kweekel.

Molens overgedragen aan Molenstichting

Actueel 364 keer gelezen

Zuidland - De voormalige gemeente Bernisse wilde de molens in Zuidland en Abbenbroek verkopen. Dat voornemen veroorzaakte zorgen bij de molenaars, die in actie kwamen.

De Stichting Molenbehoud Nissewaard werd opgericht en zij hebben de molens voor € 1,-- overgenomen van de gemeente Nissewaard, die de molens in bezit krijg bij de gemeentelijke herindeling.

Pannenkoeken
Vanmiddagvond in Zuidland de officiële eigendomsoverdracht plaats. Nu de molens van de stichting zijn, is het zaak om te zorgen dat de euro's binnen komen die nodig zijn om de molens voor de toekomst te behouden. Hiervoor worden diverse werkgroepen opgezet. Vol goede moed gaat het stichtingsbestuur aan de slag. Net als wethouder Hamerslag die in ruil voor de sleutel van molen De Arend een pak pannenkoekmeel meekreeg.

Groot onderhoud
Na het officiële gedeelte bleef molen De Arend gekortwiekt achter. Enkele weken geleden zijn twee wieken van de molen verwijderd en voor onderhoud overgebracht naar molenmakerij Herrewijnen in Spijkenisse. Een molen moet echter draaien en dus doet De Arend dat nu met twee wieken.

Een zak pannenkoekmeel in ruil voor de sleutel. Foto: Teun Kweekel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant