De titel is zo goed als binnen.
De titel is zo goed als binnen.

AutoCrossTeam Breederland heeft de titel weer binnen!!

Sport 235 keer gelezen

Zuidland - Afgelopen weekend werd in Haarle (Overijssel) de 5e NK autocross verreden, dit keer op een mega-zware zandbaan. Doordat snelheid op dit type zandbaan beduidend lager is dan op een harde kleibaan zijn er door de monteurs van AutoCross Team Breederland wat aanpassingen gedaan aan de aandrijflijn van de Baleno en Swift

Peter en Erwin Breederland zijn in de manche telkens samen geplaatst en dat werd een onderlinge strijd. Erwin moest alleen zoveel mogelijk punten verzamelen en Peter moest winnen om zijn titel te prolongeren. De eerste manche werd een overwinning voor Erwin, Peter eindigde als tweede. In de tweede manche werd Peter tweede, Erwin kwam niet verder dan een vierde plek.Tijdens de derde manche ging er bij de Baleno van Peter iets in de koppeling kapot waardoor hij zonder koppeling moest schakelen. Peter werd tweede en Erwin pakte de derde plek.Terug bij de tent werd het een race tegen de klok voor Peter en de monteurs. Het probleem was te repareren maar de tijd was erg kort, omdat de toerwagens dit seizoen als eerste in de finales moeten starten. In de finale stond Peter dan ook niet aan de start….

De finale
Erwin deed wat hij moest doen en pakte een derde plaats in de finale en met de bijbehorende punten is hij, met nog een wedstrijd te rijden, de nieuwe Nederlands Kampioen Autocross in de toerwagenklasse. 

De laatste wedstrijd is in Baarle-Nassau en dat is de dichtstbijzijnde wedstrijd dit jaar voor deze omgeving. Voor degenen die willen komen kijken, noteer 19 september in de agenda. Eikelenbosch 4 Baarle-Nassau is het adres, of hou www.autocrossnederland.nl  in de gaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant