Delore Stougje (na haar tweede plaats op het NK gefeliciteerd door Edward Farenhout) gaat naar het EK in Tartu. Archieffoto Dan Rolandus.
Delore Stougje (na haar tweede plaats op het NK gefeliciteerd door Edward Farenhout) gaat naar het EK in Tartu. Archieffoto Dan Rolandus.

Delore Stougje naar Europees Kampioenschap in Tartu

Sport 1.048 keer gelezen

Spijkenisse- Bondscoach Johan Lammerts van de KNWU heeft Delore Stougje in de selectie voor het Europees Kampioenschap op de weg in Tartu voor junior-vrouwen opgenomen.

De 16-jarige renster uit Zuidland, die uitkomt voor Restore Cycling, rijdt in de Russische stad met haar ploeggenoten Aafke Soet (Heerenveen), Yara Kastelijn (Neerkant), Karlijn Swinkels (Uden), Fleur Nagengast (Beilen), Kylie Waterreus (Ulestraten), Maaike Boogaard (Zwaag) en Nicole Steigenga (Exmorra). Delore Stougje behaalde onlangs op het NK in Emmen voor junior-vrouwen een tweede plaats achter de Friezin Nicole Steigenga. De districtskampioene van Noord- en Zuid-Holland zegevierde in de klassieker Ronde van Klein Zwitserland, was de sterkste in de Ronde van Kruiningen en won afgelopen zaterdag in Maren-Kessel, maar behaalde ook podiumplaatsen in de Omloop door het Land van Kleine Hein (derde), de Wielerronde van Stampersgat (derde) en het Klimcriterium van Ulestraten (derde). De Zuidlandse behaalde verder ereplaatsen in de Omloop van Strijen, de etappekoers de Energiewacht Tour in de provincie Groningen, het DK-Tijdrijden en de Kleeberg Challenge.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant