De spelers van Bernisse wilden best met elkaar weten dat de klus is geklaard. Foto: Peter de Jong.
De spelers van Bernisse wilden best met elkaar weten dat de klus is geklaard. Foto: Peter de Jong.

Bernisse naar derde klasse met zevenklapper

Sport 176 keer gelezen

Heenvliet- Bernisse is derdeklasser. De Bernissers hebben het dan toch geflikt door na drie seizoenen vierde klasse via een schitterende 7-1 (2-1) overwinning tegen Alliance de promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen. De heenwedstrijd werd nog met 2-1 verloren, maar het vertrouwen bleef. De club uit Roosendaal bleek kansloos. Peter Hoek had zich geen mooier moment afscheid bij club uit Heenvliet kunnen bedenken.

Door Dan Rolandus

'Ik heb vijf mooie jaren bij Bernisse gehad en ben blij dat ik de club op deze mooie manier heb kunnen achterlaten', sprak de trainer van Bernisse, die volgend seizoen SCO '63 vanaf de absolute kelder van het zaterdagvoetbal mag opbouwen, zijn trots uit over zijn manschappen. Ronard Venekamp kan volgend seizoen verder bouwen aan de promovendus. 'Bernisse kan met deze selectie met een goed gevoel de derde klasse in. Het zou mooi zijn als de club zou worden ingedeeld in de Zuid I klasse.' Bernisse kreeg op het druk bezochte sportpark langs de Groene Kruisweg door een treffer van Alliance (0-1) al na een kwartier spelen een domper te verwerken. 'Ondanks de wetenschap dat we een 1-3 achterstand moesten wegwerken is er geen moment paniek geweest, was er het volste vertrouwen dat we deze tegenstander met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar er onder zouden krijgen. Het gevoel dat de jongens op de training uitstraalden, en de wil om de derde klasse te willen bereiken was te groot om dit buitenkansje te laten lopen.' Peter Hoek kreeg het gelijk aan zijn zijde, want de traag opererende Brabanders keken door treffers van Erik Hoek en Mo Baydar bij rust tegen een 2-1 achterstand aan en het was met 3-3 weer gelijk. De thuisclub deelde vlak na rust meteen de genadeklap uit door Berry de Ridder: 3-1. Dezelfde De Ridder verzorgde de 4-1, waarna Jeroen de Wit, Mo Baydar en Erik Hoek het feest met de zevenklapper compleet maakten. 'De mannen wisten wat hen te doen stond, hebben de schouders eronder gezet en zijn er voor de laatste klus volle bak tegenaan gegaan. Alliance probeerde het spel te ontregelen, maar kon het tempo niet bijhouden.'

Paardenmarkt
'We hebben deze uitzonderlijke prestatie bereikt met een goede mix van jonge en ervaren spelers. Ik had er, gelet op het goede spel in de eerste wedstrijd, ook na de rode kaart van Michael van der Velden zelfs met tien man, alle vertrouwen in dat we het thuis zouden afmaken. We hebben Alliance in Roosendaal onze wil opgelegd, maar dat werd toen helaas niet uitbetaald in doelpunten. We hebben het seizoen op een geweldige manier met z 'n allen afgesloten. Dit was een moment om niet zo snel te vergeten.' Bernisse besloot de reguliere competitie in de vierde klasse G met een tweede plaats achter de ongenaakbare kampioen Rockanje. Daarnaast wonnen de Heenvlieters de tweede periodetitel. 'Het liep in de laatste periode door blessures en schorsingen niet altijd lekker, heb zelfs enkele dragende spelers als een Jeroen de Wit, Marc Althusius en Berry de Ridder met lichte blessures extra rust moeten geven zodat zij weer fit aan de nacompetitie konden beginnen. Best een gok, want als groep werd je er in het veld niet beter op en dat had mentaal ook verkeerd uit kunnen pakken. Maar in de koppies zat het wel goed. Alle complimenten voor de manier waarop deze ploeg het heeft gehaald', aldus Peter Hoek. De Bernissers vierden de promotie op passende wijze door het feestje met z 'n allen te gaan vieren op de Paardenmarkt.

Bernisse: Mitchel Dekker; Jean Paul Kers (77. Tim de Groot), Marc Althusius, Roman Pardon, Jordy van den Berg; Rick Onderstal (82. Jeroen Brederland), Jeroen de Wit, Erik Hoek, Mo Baydar; Berry de Ridder (79. Sem Lissenberg), Yuri Dubois.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant