Foto: PR
Foto: PR

Breederland oppermachtig

Sport 250 keer gelezen

Het autocross seizoen is weer begonnen. Uiteraard is Team Breederland uit Zuidland ook van de partij, zowel bij het NK Autro Cross voor Toerwagens als bij de EK Auto Cross

NK Auto Cross voor Toerwagens
Zowel Peter als Erwin doen mee in deze klasse. In de manches bij de NK in Pieterzijl was er een oppermachtige Peter Breederland te zien, die de druk er ook in de finale vol opzette. Hier ging het in eerste instantie tussen Peter en Robbert Beelen die in zijn groep alles wist te winnen. Beelen wordt uiteindelijk voorbij gereden door de broers, want ook Erwin stond in de finale. Peter moest echter de overwinning aan zijn broer gunnen, omdat hij last kreeg met de harde kleibaan die door de regen steeds gladder werd. De Baleno was op de rechte stukken wel sneller maar in de bochten was er minder grip. Vorig jaar was de uitslag net andersom.

EK Auto Cross
Nico Breederland wist bij de eerste ronde van het EK Auto Cross met de Buggy 1600 een zesde plaats te behalen. Bij de officiële kwalificatie zette hij een 4e tijd neer.Hij mocht daarom starten in de A-finale en wist gedurende de 10 te rijden rondes zijn zesde plaats vast te houden.

De finales zijn 'live' te bekijken via de facebookpagina van autocrossteam Breederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant