Archieffoto Peter de Jong

Spijkenisse speelt ook volgend jaar in de hoofdklasse

Sport 80 keer gelezen

Oud Beijerland – Spijkenisse heeft zich zaterdag defintief veilig gesteld voor nog een jaar voetbal in de hoofdklasse. De ploeg van Peter Wubben won uiteindelijk bij SHO met 2-3, bij rust stond het nog 2-2 op sportpark Kickersbloem.

Gemakkelijk ging het allemaal niet afgelopen zaterdag. De kansen ging over en weer, toch was het SHO, dat strijdt tegen degradatie, dat brutaal op 2-0 voorsprong stond na bijna drie kwartier voetbal. In de twee laatste minuten was het eerst Jeffrey Duijnstee met de aansluiting en vervolgens Juliën Gret die voor de 2-2 ruststand zorgden.

Meest gelukkige wint
Na rust was het aan twee kanten over en weer kansen. De meest gelukkige ploeg werd Spijkenisse dat twaalf minuten voor tijd via Bart van Muijen de 2-3 winst alsnog wist te pakken. 'We hebben onze doelstelling behaald nu. We zijn veilig, al krijgen we de drie resterende wedstrijden nog drie ex-topklassers', meent Peter Wubben. Spijkenisse staat nu zesde op de ranglijst. Zaterdag wacht kampioen Katwijk als tegenstander.