HV Spijkenisse won zondag in de laatste minuut van Prinsenbeek. Foto's: Peter de Jong

Hockeyers winnen in slotminuut van Prinsenbeek

Sport 241 keer gelezen

Spijkenisse – De heren van HV Spijkenisse hebben zondag een belangrijke zege behaald op Prinsenbeek. De ploeg van Erik Beekman won met 4-3. Bij rust leidde de Spijkenissers met 1-0.

De treffer voor de thee kwam op naam van Maarten Bol. Vervolgens kwam de ploeg hierna op achterstand. Het was Fabian Bellaard en Jelle Kuurstra die vervolgens de achterstand weer ombogen naar een voorsprong, maar de Brabanders knokte zich terug. In de slotminuut waren het zowel Alexander Taat als Maarten Bol die richting de bal sloegen en die in het doel zagen verdwijnen.

Doortastend
'Het is wellicht op zijn Duits, dat maakt mij echt niet uit, maar belangrijk zijn de punten. In de wedstrijd had Prinsenbeek veel kansen, maar die kwamen niet voorbij Sander de Kam. We hebben veel strijd geleverd en wij waren het meest doortastende team', zegt coach Erik Beekman na afloop. De Spijkenissers staan voorlaatste in de derde klasse. Zondag is Tempo '34 de tegenstander. Bij winst op de Rotterdammers gaan ze die op de ranglijst voorbij. Er zijn nog tien duels te spelen.