Afbeelding

Verdeeldheid over subsidiering multifunctionele centra

Politiek 109 keer gelezen

Regio - In de aanloop naar de Statenverkiezingen mochten de partijen zich uitlaten over de volgende stelling: de provincie subsidieert de bouw van multifunctionele centra in dorpen en kernen.

CDA - neutraal
Multifunctionele centra met verschillende voorzieningen kunnen zeker een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van wijken, dorpen en steden. Het CDA vindt dit echter een taak van de gemeente en niet van de provincie.

ChristenUnie - eens
Zo'n subsidie is vooral een verantwoordelijkheid van de gemeenten. Maar de provincie draagt ook zorg voor de leefbaarheid van buurten en kernen.

D66 – neutraal
D66 kiest voor concentratie in de steden en is daarom geen voorstander van het investeren in dorpen en kernen.

GroenLinks – neutraal
GroenLinks vindt het belangrijk dat dorpen en kernen leefbaar en levendig blijven. GroenLinks kiest ervoor om bestaande gebouwen multifunctioneel te gebruiken om de voorzieningen op peil te houden.

Jezus Leeft – helemaal mee eens
Jezus Leeft heeft dit standpunt niet toegelicht.

Partij van de Arbeid - eens
De PvdA blijft zich inzetten voor behoud van de leefbaarheid en bereikbaarheid van voorzieningen in dorpen en kernen.

Partij voor de Dieren – eens
Een voor ieder toegankelijke ontmoetingsplaats met een aanbod van cultuur en recreatie is belangrijk voor de lokale samenleving en stimuleert participatie. De PvdD vindt dat de provincie middelen moet vrijmaken voor multifunctionele dorpscentra.

PVV - neutraal
Voor de vitaliteit van dorpen en kleine kernen is het van belang de bouw van dorpshuizen te faciliteren.

SGP - oneens
De SGP vindt de bouw en de financiering van multifunctionele centra geen verantwoordelijkheid van de provincie. Het behoort tot de bevoegdheid van de gemeente.

SP - oneens
Dit is voor onze provincie erg duur gezien de grote hoeveelheid dorpen en kernen. Wel moet de Provincie kennis uitwisselen om tot duurzame oplossingen voor de leefbaarheid te komen. Ook mogen kernen beperkt bijbouwen om jongeren te behouden.

Verenigde Lokale Partijen – helemaal oneens
Geen taak van de provincie.

VVD – oneens
De VVD is geen voorstander van subsidies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant