Simonshaven toont wilskracht tegen Transvalia. Foto's: Peter de Jong.

SV Simonshaven verspeelt voorsprong tegen Transvalia

Sport 200 keer gelezen

Simonshaven- SV Simonshaven heeft de opgaande lijn na de 2-3 overwinning bij Egelantier Boys te pakken door met 2-2 (2-1) gelijk te spelen tegen TransvaliaZW.

'We hadden bij rust met 3-0 voor moeten staan, maar het werd op slag van rust 2-1', wees trainer Richard van der Werf op de fysiek sterkere en slimmer spelende tegenstander. 'De 2-1 was op een psychologisch slecht moment, zeker toen vlak na rust ook de 2-2 werd binnen geschoten.' Simonshaven begon met doelpunten van Jeroen de Kruik en Dave van Dongen met een 2-0 voorsprong goed aan de wedstrijd. Transvalia repareerde de schade met een treffer vlak voor- en vlak na rust tot 2-2. 'We hebben door opportunistisch spel de beter kansen gehad, maar het was niet makkelijk. Een overwinning had een boost kunnen geven voor de derde periode, hadden we met zes punten uit twee wedstrijden een goede start gemaakt. Het belangrijkste is echter dat deze ploeg stappen maakt. We zijn bezig om oud-spelers van Simonshaven weer bij de club te krijgen. Het mooie is dat er in A1 enkele spelers lopen waar we in de toekomst veel plezier aan kunnen beleven.' Simonshaven speelt aanstaande zaterdag thuis tegen DRL.

SV Simonshaven: Oster; Sander van Dongen, Huizenga, Hermsen, Veraart; Zuidmulder, Belder (75. Kommeren), Van Baalen; Bouter (60. Larssen), Dave van Dongen, De Kruik.