Spits Roy Verwijs verdedigde zondag het doel bij Abbenbroek. Foto: Peter de Jong

Scorende spits in het doel bij Abbenbroek

Sport 945 keer gelezen

Abbenbroek – Bij Abbenbroek heeft men de laatste weken nogal last van een keepersprobleem. Doelman Mike Kok is op de weg terug van een blessure. De andere doelman Mike Mikkers is geblesseerd en dus heeft men een groot probleem dat tijdelijk door spits Roy Verwijs wordt ingevuld.

Door Alex Hordijk

De spits van Abbenbroek legde er dit seizoen al vier treffers in. De laatste weken moet hij de treffers tegenhouden. 'Ik dacht dat we een seizoen startte met vijf doelmannen. Na de eerste keuze viel er één af. Nu zijn er twee geblesseerd en hebben we er ook één in het tweede nodig. Tegen GLZ en WCR ga je uit van een nederlaag, dus misschien beter dat het nu gebeurd en Roy doet het niet slecht onder de lat', meent trainer Bert van der Lijn vooraf. Toch kon Verwijs zondag niet voorkomen dat koploper GLZ/Delfshaven met de winst naar huis ging. Het werd 1-3. Al na drie minuten leek Abbenbroek op rozen te zitten, want na balverlies van GLZ/Delfshaven was het Danny Kanselaar die goed oppikte, de bal via Jeffrey van der Putten bij Davey de Wolff bracht en hij zetten Abbenbroek op 1-0. Lang moet men op Abbenello niet juichen want na een fout, twee minuten later, kon Ernst de bal goed overnemen en wist oud-spartaspeler Lorenzo Rimkus te scoren namens de gasten.

Lang gelijkspel
Vervolgens leek het er naar uit te zien dat Abbenbroek een bonuspunt kon gaan verdienen. Kort na de gelijkmaker was het Rimkus die zijn inzet gekeerd zag worden door Roy Verwijs, die regelmatig goed in actie kwam. Na rust gebeurde er lange tijd niets. Het was vooral vechtvoetbal van Abbenbroek, wat de ploeg van Bert van der Lijn op de been hield. GLZ/Delfshaven werd ook steeds slordiger en had vooral commentaar op de leiding van arbiter Hans Henneveld uit Capelle. Gevaar kwam er van een vrije trap van Lorenzo Rimkus, maar Verwijs stond goed opgesteld. GLZ was te gehaast en Monkau kon een bal niet eens meer voor krijgen. Het was negen minuten voor tijd invaller Fatmir Osmanoski die de bal richting tweede paal kopte en de bal ging net over de lijn. In de extra tijd was het Kenan Koseoglu die voor de eindstand van 1-3 zorgde.

Straks weer in het veld
Op de overwinning viel niets af te dingen. 'Wij hoopten op een stunt, maar we hebben slechts twintig procent balbezit gehad. Het is geen schande om van deze ploeg te verliezen', meent gelegenheid keeper Roy Verwijs, die al voor de vijfde keer dit seizoen het doel verdedigde bij Abbenbroek. 'Ik ben begonnen in de E-jeugd van Spijkenisse. Na een jaar ben ik daar ook gaan keepen. Toen we op mijn veertiende naar Abbenbroek verhuisde ben ik hier weer als speler actief geworden. De laatste tijd sta ik weer onder de lat omdat hier een probleem is. Echter ik ga er wel vanuit dat als de doelmannen weer terug zijn, ik weer in het veld sta', zegt Roy Verwijs tot besluit.

Beste ploeg wint
Na afloop kon Bert van der Lijn vrede hebben met de nederlaag. 'We hebben echt een goede instelling gehad. We gingen ook bewust op deze manier, vechtvoetbal, spelen. Anders had de nederlaag veel groter geworden. Dan geef je teveel ruimte weg. Ik hoop dat ik snel weer over een aantal jongens kan beschikken', zegt Bert van der Lijn tot besluit. Zondag is Zwarte Pijl de tegenstander. Abbenbroek zakt door de nederlaag naar de tiende plaats.