Zuidland oppermachtig tegen SC Botlek  Foto's: Peter de Jong
Zuidland oppermachtig tegen SC Botlek Foto's: Peter de Jong

Zuidland overklast in tweede helft SC Botlek

Sport 363 keer gelezen

Zuidland- Zuidland heeft op weg naar het kampioenschap uitstekende zaken gedaan door met 5-0 (0-0) te zegevieren over SC Botlek. De Zuidlanders hebben aan de top van de tweede klasse D nu vier punten voorsprong op de naaste achtervolgers Oude Maas, Papendrecht en DCV.

Door Dan Rolandus

'Oude Maas en Papendrecht hebben weliswaar een wedstrijd minder gespeeld, maar moeten deze wel eerst winnen en DCV verloor met 2-5 van SC Amstelwijck, dus die zijn we voorlopig kwijt,' uitte Adri van Tiggelen zijn tevredenheid uit. De Zuidlanders hebben in de derby tegen de Botlekkers meer moeite gehad dan de uitslag doet vermoeden. Maar toen de eerste goal in het mandje lag, was de beer meteen los. 'Een derby blijft nou eenmaal een aparte wedstrijd, dus je weet het nooit. De één wil voetballen, de ander loert op de counter en met beide systemen is er niets mis mee. Na de 1-0 van Sediq (Walizada, DR) en de 2-0 daarop van Corly Bazoer, was het een gelopen koers,' meende de trainer van Zuidland. Corly Bazoer, John van Tiggelen en Sediq Walizada bepaalden daarop de eindstand op 5-0. 'We hebben de koploper in de eerste helft goed partij gegeven,' vond verliezend trainer Rinus Schrijver. 'Ik heb de spelers tijdens de rust gewaarschuwd een stormachtig Zuidland te verwachten, maar na zes minuten was het al 2-0. Dat de kleinste man (Walizada, DR) van het veld nota benen met een kopbal mag scoren mag je de verdediging aanrekenen, evenals de fout van Almeida bij de tweede goal waarbij hij verzuimde de bal weg te rammen. Natuurlijk heeft de koploper wat meer kwaliteit, maar ik heb de spelers gevraagd waarom het contrast met een goede eerste helft zo groot was met een slap tweede deel.' SC Botlek zal in de komende finales alles in het werk moeten stellen om het vege lijf in de tweede klasse te redden. 'We zullen deze wedstrijd zo snel mogelijk moeten vergeten en ons volledig te focussen naar zaterdag op de wedstrijd tegen Lombardijen. Het enige medicijn is een overwinning, zou goed zijn voor de moraal,' aldus Schrijver.

Toppers
De manschappen van Adri van Tiggelen staan er een stuk florissanter voor. 'Ik was als trainer nieuw voor de groep en andersom moesten we ook aan elkaar wennen, maar we hebben ons aan het begin van het seizoen met z 'n allen wel één doel gesteld en dat is terugkeren naar de eerste klasse,' geeft de trainer van Zuidland aan die ambitie na te streven. 'We spelen zoveel mogelijk met hetzelfde team hetzelfde systeem. Sommige spelers moeten vanwege werkzaamheden wel eens een training verzaken, maar spelen toch. Ik heb dat vooraf aan de groep voorgelegd en heb daar geen reactie op gekregen. Als je het beoogde doel wilt nastreven, dan gaat het wel eens ten koste van een speler, ongeacht diens capaciteiten. Maar al met al, is dat met z 'n allen voor één en hetzelfde doel. Na de komende wedstrijden tegen Neptunus en Oude Maas, twee toppers, weten we waar we staan,' besloot Adrie van Tiggelen. Zuidland speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam de wedstrijd tegen Neptunus/Schiebroek. SC Botlek neemt het op De Brug op in de belangrijke wedstrijd tegen Lombardijen.

Zuidland: Kevin de Kok; Bastiaan Monster (70. Patrick Monteiro), Molendijk, Terlouw, Snijder; Robert Michilsen, Wolters (65. Van Buuren), Fiere; Bazoer (78. Van der Steen).

SC Botlek: Rijsdijk; Almeida (75. Lans), Kevin Michilsen, Jamal Abdalla, Klaris; John Lopes Cruz (60. Kenny Lopes Cruz); De Winter, Pols; Van der Meer; Nasser Abdalla, Ackon.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant