Afbeelding

Bruidspaar Boshart geniet nog volop

Actueel 91 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag vierde echtpaar Boshart een diamanten huwelijksjubileum. Meneer en mevrouw Boshart ontvingen burgemeester Mirjam Salet. Zestig jaar geleden stapten Leen Boshart en Wil Mars in het huwelijksbootje. De twee echte Rotterdammers kenden elkaar al van een gezamenlijke vriendengroep.

Wil kwam er met haar vriendin en Leen met een groepje vrienden. Maar de echte vonk sloeg over op een toneelavond ‘met bal na’. Het jonge koppel kreeg verkering en na drie jaar trouwden ze in Rotterdam.

Van Zuid naar Spijkenisse
Doordat het stel gehuwd was, maakte het kans op een zolderkamertje. En inderdaad met het ‘trouwpapiertje’ als bewijs kregen ze een eenkamerwoning aan de Beijerlandsestraat toegewezen. ‘Zeven gulden huur per maand’, betaalden we toen vertelt Leen lachend. Ondertussen werkte Leen al jaren in de stratenmakerij bij Firma Boer. Hij was hier opperman en kreeg via het werk de mogelijkheid in Spijkenisse te gaan wonen. Dat was een stuk gemakkelijker dan steeds heen en weer reizen. En zo vertrok het gezin van Rotterdam Zuid naar Spijkenisse.

Overal heen
Hoewel het bruidspaar nooit een auto heeft gehad, gaan en staan ze overal. Met het gezin gingen meneer en mevrouw Boshart vroeger op de fiets naar het Kruininger Gors in Oostvoorne. Later maakten ze reizen met het vliegtuig naar Spanje en Turkije om daar ‘lekker te genieten.’ Genieten is een belangrijk gegeven voor het kwieke echtpaar, en dat doen ze dan ook nog volop. Wandelen, shoppen, op reis gaan, en puzzelen. Zo staat de volgende reis staat alweer gepland, deze keer een boottochtje op de Rijn. En nu op naar een briljanten bruiloft, want het echtpaar wil de burgemeester nog wel een keertje ontvangen. Maar eerst deze mijlpaal vieren en koesteren. Want een diamanten huwelijk is niet zomaar iets. Wil vertelt: ’We hebben ook wel eens mot hoor’, waarop Leen er grijnzend aan toevoegt: ‘Gewoon veel ja zeggen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant