Archieffoto: Theo van Kralingen

Rozenburg geeft overwinning tegen PPSC uit handen

Sport 121 keer gelezen

Rozenburg - Rozenburg is er met een 4-4 (3-0) gelijkspel niet in geslaagd de zegereeks tegen PPSC voort te zetten. De Rozenburgers hadden de overwinning met een 3-0 ruststand voor het oprapen, maar zagen de Schiedammers alsnog langszij komen. ‘Het is beschamend om bij een 3-0 voorsprong de overwinning nog uit handen te geven en dat we achteraf nog blij mochten zijn dat we bij 3-4 nog gelijk maakten,’ bleef Rob Vuik met een dubbel gevoel van teleurstelling en vreugde zitten.

‘We hebben gewoon de bluf en de flair niet om zo ’n wedstrijd naar je hand te zetten en dat is jammer.’ Rozenburg speelde op het sportpark West een uitstekende eerste helft. Yoeri Bak schoot zijn ploeg via een verdediger al na een kwartier spelen naar een 1-0 voorsprong, waarop Johan Don uit een voorzet van Bak de marge op het halfuur verdubbelde: 2-0. Jeroen van Balen schoot zijn ploeg op een teruglegger van Lennard Quak naar comfortabel lijkende 3-0 ruststand. PPSC kwam als herboren uit de kleedkamer door Rozenburg vanaf de eerste minuut af te bluffen. Na twintig minuten spelen versierde de geslepen Kevin Liefhebber een strafschop, die hij zelf verzilverde: 3-1. ‘Dat was het breekpunt in de wedstrijd, de moed zakte bij de spelers in de schoenen, we hadden de wedstrijd niet meer onder controle.’ De Rozenburgers zagen de voorsprong door treffers van Ilya Tiren, Yordi Eijsberg en wederom Kevin Liefhebber dan ook als sneeuw voor de zon verdwijnen: 3-4. Enkele minuten voor tijd kopte Elroy van Seventer (foto) zijn ploeg alsnog langszij: 4-4. Rozenburg bezet in de zinderende derde klasse C de gedeelde derde plaats op twee punten van de leiders Rhoon en Rijnmond Hoogvliet Sport. De equipe van Rob Vuik speelt aanstaande zaterdag in Rotterdam tegen Leonidas.

Rozenburg: Bennie van der Meer; Vince Lissenberg, Jordie de Groot (40. Reinaldo van Emmerik), Elroy van Seventer, Adam Beker; Lester van Kaam, Kenan Ylmaz, Jeroen van Balen; Yoeri Bak, Lennard Quak, Johan Don (68. Rick Pas).