Afbeelding

Glas scheiden wordt nu nog makkelijker

Actueel 505 keer gelezen

Spijkenisse - De campagne ‘Glas scheiden doen we uit liefde/hart voor de aarde’ is opgezet om het scheiden van glazen verpakkingen weer bij iedereen onder de aandacht te brengen. Het scheiden van glas is belangrijk, het is goed voor het milieu en glas is eindeloos recyclebaar. Het scheiden van glas is nu ook makkelijker, want glas mag gewoon met deksel en met restjes in de glasbak.

Veel mensen scheiden hun afval, maar dit kan nog veel beter. Zo blijkt uit een onlangs gehouden sorteeranalyse in Spijkenisse dat een gemiddelde inwoner 22 kilogram glas per jaar verbruikt. Hiervan verdwijnt 51%, dus ruim 11 kilogram, nog in het restafval. 

Op zaterdag 27 september zijn mensen die hun glas naar de glasbak brachten in het zonnetje gezet. Op drie locaties stond een speciaal campagneteam om mensen te bedanken voor het scheiden van hun glas. De rode loper was uitgelegd en voor de kinderen hing een medaille klaar. Als dank voor het scheiden van glas kregen de mensen een handige tas waarin zij het glas kunnen beweren totdat zij het naar de glasbak brengen. Bij de opening van de actie waren wethouder Jan Willem Mijnans en de directeur van N.V. Reinis, Hans van Kruijl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant