Henriëtte Woering, archieffoto.
Henriëtte Woering, archieffoto.

Henriette Woering naar Team Rytger

Sport 117 keer gelezen

Markelo - Henriette Woering uit Rozenburg behaalde afgelopen zaterdag in het tenue van Jan van Arckel een derde plaats in de Ronde van Markelo voor elite-vrouwen en staat aanstaande vrijdag in de outfit van de Deense wielerformatie Rytger aan de start voor de WB-ploegentijdrit in Vargarda in Zweden en vervolgens een dag later in de individuele WB-wedstrijd. Zo snel kan het gaan.

‘Ik rijd dit seizoen vrij constant met goede uitslagen. Mijn trainer en mijn vriend (Rudy Brakkee en Aron Kremer, DR) brachten mij op het idee om bij een UCI-team te solliciteren. Na een briefwisseling met enkele ploegen kon ik als stagiaire gelijk aan de slag bij Team Rytger. Na de WB-wedstrijden in Zweden rijd ik waarschijnlijk de Holland Ladies Tour (2 tot en met 7 september, DR) met Jan van Arckel waarop ik met Rytger nog een koers heb in Ierland. Dan is het seizoen voor de vrouwen zo ’n beetje voorbij. Ik hoop in de komende wedstrijden voor volgend seizoen een contract bij Rytger af te dwingen.’

De dit seizoen constant goed acterende Henriette Woering, die in de Ronde van Enter achter de winnende Sandra van Veghel (WV Schijndel) ook al een toptien plaats bemachtigde, moest in het Overijsselse Markelo achtereenvolgens de zegevierende Nina Kessler (Boels-Dolmans) uit Velserbroek en Sandra van Veghel voor laten gaan. De 22-jarige Rozenburgse legde afgelopen zondag in Etten-Leur wederom beslag op de derde plaats achter Floortje Mackaaij (Giant-Shimano) en Lucinda Brand (Rabobank/Liv) en won daarnaast ook de leidersprijs.

‘We waren na vijf ronden in de stromende regen weggereden uit de groep. Mijn zus (Melanie, DR) hield de boel op in het peloton. In de finale kwamen er nog drie meiden bij, zodat ik kon herstellen en vervolgens meesprinten voor de overwinning,’ aldus Henriette Woering, die al weer haar 22e toptienplaats bemachtigde. Melanie Woering finishte als achtste.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant