De Calandbrug - Foto: Arjan Vlaswinkel.
De Calandbrug - Foto: Arjan Vlaswinkel.

Onvoldoende inspraak Calandbrug

Actueel 56 keer gelezen

Regio - De Zuid-Hollandse CDA fractie maakt zich zorgen dat de belangen van de inwoners van Voorne-Putten en het Botlekgebied niet voldoende worden meegenomen bij de besluitvorming over renovatie of vervanging van de Calandbrug. Op de recent gehouden bewonersbijeenkomsten bleek dat de mogelijkheden voor inspraak maar zeer beperkt zijn.

“Het CDA wil van het College van Gedeputeerde Staten weten op welke wijze de provincie betrokken is bij dit proces. Het gaat hier namelijk om een project met grote impact voor de inwoners van Voorne-Putten omdat de Calandbrug een belangrijke ontsluiting voor de regio is. Ik wil daarom ook graag van GS horen hoe met de belangen van de inwoners wordt omgegaan.”, aldus een woordvoerder.

De Calandbrug is een belangrijke oeververbinding in het Rotterdamse havengebied die wordt gebruikt voor zowel lokaal als regionaal verkeer, goederenvervoer per trein en vrachtauto en vervoer van gevaarlijke stoffen. Aangezien deze stalen hefbrug uit 1969 het einde van haar technische levensduur nadert en onvoldoende capaciteit heeft voor het toegenomen verkeer is het Rijk momenteel op zoek naar de meest optimale oplossing voor renovatie of vervanging van deze brug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant