Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

SC Botlek laat zich door Hellevoetsluis opzij zetten

Sport 66 keer gelezen

Spijkenisse – Hellevoetsluis heeft zaterdag de eerste zege buiten het eigen complex behaald. SC Botlek verloor van de formatie van Edwin de Koning, die strijdt tegen degradatie met 1-2. Lang had het er niet in gezeten dat de ploeg een overwinning zou behalen. SC Botlek leek een gemakkelijke instelling te hebben en Hellevoetsluis begon wat slap aan het treffen. SC Botlek kreeg wat mogelijkheden via Sevket Kasaroglu en Dylan van Gelder schoot naast het doel van Deshney Hoornweg.

Na een kwartier kreeg Hellevoetsluis een mogelijkheid via Bram van Aken, maar zijn inzet belandde naast het doel van Leroy van Oosten. Een inzet van Joey Salij werd gekeerd door doelman Van Oosten van de Spijkenissers. Besters schoot nog op de lat en eigenlijk uit het niets nam SC Botlek het spel over en stelde men Nasser Abdalla in staat om de eerste treffer van de middag achter doelman Hoornweg te schieten. Nu bleek Hellevoetsluis nog steeds niet wakker te zijn. Kasaroglu en Dylan van Gelder scoorden niet en kort voor de thee was het Wouter Besters die voor de gelijkmaker zorgde. Ook Stony van den Berg ging mee richting goal, maar een laatste zetje van zijn kant was niet meer nodig. Na rust was Hellevoetsluis de Spijkenissers de baas. Wouter Besters zag zijn inzet eerst nog gered worden door Leroy van Oosten. Na twintig minuten was het een voorzet van Serkan Yavuzyiigitoglu die bij niemand kwam, maar fraai achter de sluitpost van SC Botlek belandde en Hellevoetsluis op een verdiende voorsprong bracht. Hierna leek SC Botlek het wel best te vinden. Bij Hellevoetsluis wilde men meer, maar kreeg men dat niet. In de slotfase probeerde invaller John Ackon het nog wel, maar Deshney Hoornweg stond op de juiste plek geposteerd.

Aan beide kanten moest men na het duel stellen dat de overwinning van Hellevoetsluis op SC Botlek terecht was. ‘Ik miste bij ons beleving en ook ontbrak het voor de 1-0 aan scherpte. Het is zeker geen gemakzucht. Vechtvoetbal ligt ons niet zo goed. Gezien het duel hebben we gewoon terecht verloren. We hadden een strijdbaar Hellevoetsluis tegenover ons. We spelen dit seizoen soms adembenemend mooi en soms erg slecht, dat laatste was vandaag’, meent trainer Rinus Schrijver na afloop. Veel lachende gezichten aan de kant van Hellevoetsluis. ‘Onze eerste uitzege komt natuurlijk veel te laat. Heb me vandaag ook tot vijf minuten voor tijd zitten ergeren aan mijn ploeg. Na een omschakeling komen we direct achter. We hadden gewoon een figurantenrol die niets speelde tegen degradatie. De tweede helft waren we meer gedreven. We hebben een gelukkige goal, maar de overwinning daar valt niets op af te dingen. We hebben nog zes punten die we kunnen krijgen en dan zijn we hopelijk veilig. Als het nodig is spelen we nog wat meer wedstrijden, maar liever niet. We zullen gefocust moeten blijven. Als we niet geconcentreerd blijven kan het ook nog mis gaan”, meent Edwin de Koning na het duel. Op 3 mei is Lombardijen de tegenstander, daarna volgt het treffen met Brielle in de laatste competitieronde, die ploeg kan dan al kampioen zijn. Voor SC Botlek is de periodetitel nog haalbaar, samen met vijf overige ploegen. Dan moet er eerst gewonnen worden van Brielle op 3 mei, die tegenstander wil graag kampioen worden. De komende weken blijven de wedstrijden zowel boven als onderin de competitie dus erg spannend.

Bijzonderheden:

23 Nasser Abdalla 1-0

41 Wouter Besters 1-1

64 Serkan Yavuzyigitoglu 1-2

 

Arbiter Kees de Jong uit Katwijk deelde gele kaarten uit aan Leroy van Oosten en Nasser Abdalla (beiden sC Botlek)

Opstelling SC Botlek: Van Oosten; Kenny Lopes Cruz, Leurs; Michilsen, Klaris, Van Gelder (71 De Winter); John Lopes Cruz, Glenn Meeles (74 Tim Oppong); Abdalla, Kasaroglu en Van Mourik (46 Ackon).

Opstelling Hellevoetsluis: Hoornweg; Lugtenburg, Mast; Sang A Jong; De Lange; van Aken, Salij; Furuncy (56 Yavuzyigitoglu); Besters (80 Schippers), Hartog en Van den Berg (83 Van den Ende).

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant