Archieffoto Ben van Bloppoel
Archieffoto Ben van Bloppoel

Abbenbroek heeft nog punt nodig

Sport 133 keer gelezen

Abbenbroek – In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor Abbenbroek heeft de formatie van Frans Schaap en Marco van Diën met 3-2 weten te winnen. De Bernissers kwamen na een kwartier op voorsprong dankzij een treffer van Danny Kanselaar. Zes minuten later was het Dammy Monteiro Rodriques die de ploegen weer in evenwicht wist te brengen. 1-1 Bleek ook de ruststand.

. Toen Jeroen Eerland de thuisclub echter uit een vrije schop van Dennis Holsteijn naar 2-1 had gekopt, was de zege zo goed als binnen. Een kwartier later was Kevin Dijksman die een bal richting Jeroen Eerland gaf en hij kopte de 3-1 binnen Kort voor tijd werd het nog 3-2 toen Alexander Koelhof de bal achter Matthew van der Linden wist te schieten. Doordat de concurrentie punten liet liggen en Hermes DVS kampioen zal worden zou in principe alleen nog Steeds Hooger de ploeg kunnen bijhalen. Tweede Paasdag is Steeds Hooger de tegenstander en dan kan men dus zeker zijn van de tweede plaats, die terugkeer naar de derde klasse verzekerd. Hiervoor is nog een punt noodzakelijk. ‘We hebben van die ploeg een pak rammel gekregen in het thuisduel. We juichen dus nog niet. Vandaag kreeg VOB twee kansen en ze scoren. Wij komen vier keer alleen voor het doel en scoren niet. We falen teveel in de afronding. Dat het 3-2 werd is onnodig geweest’, zegt Van Diën na het duel. ‘Als we niet in zo’n dip waren gekomen hadden we al lang kampioen geweest. We moeten uit de vierde klasse. Ten koste van alles. Het voetbal was niet goed, maar dat is nu van ondergeschikt belang’, meent Marco van Diën tot besluit.

 

Bijzonderheden:

15 Danny Kanselaar 1-0

21 Dammy Monteiro Rodriques  1-1

52 Jean Paul van Diggelen 2-1

67 Jeroen Eerland 3-1

90 Alexander Koelhof 3-2

Arbiter Batenburg uit Barendrecht gaf een gele kaart aan Jean Paul van Diggelen van Abbenbroek. De thuisclub speelde zonder de geschorste Davey de Wolff en Andy Esajas. Bij VOB nam trainer Raymond Plomp eerst de vlag over, omdat zijn grensrechter er de brui aangaf.  Vervolgens moest de oefenmeester in de laatste minuten noodgedwongen het veld in moest omdat invaller Kenny Hunefeld niet meer verder kon spelen.

Opstelling Abbenbroek:Van der Linden; Danny Dijksman, Van Diggelen, Eerland; Zeegers, Holsteyn Van Leeuwen, Kevin Dijksman (71. Groen); Verwijs, Kanselaar (86. Bevaart), Van der Graft (46. Moerman).

Opstelling VOB: Van der Meer; Boers, Manuela, Monteiro Rodriques, Dias (Tjon A Kon); Koelhof, Wooter, Jakovljevic (47. Hunefeld, 89. Plomp); Rodenburg, Fortes, Furtado.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant