Vovero verschaft zich lucht tegen Move4U

Sport 75 keer gelezen

Rozenburg: De volleybalsters van Vovero hebben een heel belangrijke 3-1 (27-25, 26-24, 8-25, 25-12) overwinning geboekt tegen Move4U. De spanning aan de staart van de regio eerste klasse A stijgt stilaan naar een hoogtepunt. Het verschil tussen Vovero, achtste in de afdeling, en staartclub Move4U bedroeg voor de wedstrijd slechts vijf punten. De wedstrijd in De Rozet stond dan ook bol van de spanning. Dat was in de eerste sets duidelijk zichtbaar. De Rozenburgsen liepen de hele eerste set aanvankelijk achter de feiten aan, kregen bij 22-24 twee setpoints tegen, maar kwamen toch langszij (24-24) en gingen er vervolgens met 27-25 overheen. De tweede set was een kopie van het eerste deel. Na een gelijkopgaande set trokken de Vlaardingsen het gas open, maar Vovero overleefde met een achterstand van 21-24 ook nu drie setpoints, kwam erop en ging erover: 26-24 (2-0). ‘We dachten Move met een 2-0 voorsprong aan het begin van de derde set in de tang te hebben, maar één van die meiden sloeg met een lange servicebeurt een flink gat, waarop ik bij 6-12 twee wissels toepaste om de wedstrijd te doen kantelen, maar zij serveerde de wedstrijd later met een score van 8-25 vervolgens uit,’ aldus de verbouwereerde coach Madelon Spee. ‘Ik heb de meiden vervolgens gezegd niet in de put te raken, we stonden immers nog altijd met 2-1 voor, zijn in de eerste twee sets ook sterk teruggekomen. Ik heb hen gezegd de boosheid in de wedstrijd te gooien en zij gingen echt los van 6-0 naar 18-7 en vervolgens naar 25-12,’ aldus Madelon Spee. Maartje de Groot had in de laatste set een groot aandeel door met een goede serviceserie naar 6-0 de basis voor de winst te leggen. Vovero speelde het spel over de hele wedstrijd gezien overigens goed, want de setuppers Marijke Blasman en Sharon Breukel legden alle ballen in het centrum alwaar Nienke Pranger en Monique Oldenburg klaarstonden om de passes af te maken. ‘Dit was een heel belangrijke overwinning voor het team. We zijn Move4U nu voorlopig kwijt en zullen vervolgens de punten moeten sprokkelen om te overleven.’ Maaike van der Meulen was er nog altijd niet bij. Vovero speelt aanstaande zaterdag om 17.00 uur in sporthal Kralingen tegen titelkandidaat RVC/Libanon ’50 2.

Vovero(vr.): Marijke Blasman, Leonie Doorduin (aanvoerder), Petra Romeijn, Maartje de Groot, Nienke Pranger, Sharon Breukel, Monique Oldenburg.