Spijkenisse maakt halve misstap tegen VVGZ

Sport 97 keer gelezen

Zwijndrecht: Spijkenisse heeft twee dure punten laten liggen in Zwijndrecht door tegen VVGZ niet verder te komen dan een 1-1 (1-0) gelijkspel. Daarmee moeten de Spijkenissers de koppositie in de eerste klasse C weer delen met SHO, dat Drechtstreek met 6-0 afdroogde. Bovendien zit Sliedrecht, aanstaande zaterdag de tegenstander op Jaap Riedijk, met een achterstand van twee punten Spijkenisse op de hielen nadat zij het eveneens kansrijke Heerjansdam kansloos met 5-1 had verslagen. ‘We hebben een teleurstellend resultaat geboekt, als je weet dat wij de hele eerste helft dominant hebben gespeeld, maar VVGZ op slag van rust door een benutte strafschop van Joey Kleijn wel met 1-0 voorstaat,’ baalde Peter Wubben. Spijkenisse, dat het moest stellen zonder de geblesseerden Breuklin Almeida, Stefano Zevenbergen, Jorn Berkelaar en Lennart Krijger, was heer en meester, maar creëerde zich tegen de compact spelende Zwijndrechters nauwelijks kansen. Op slag van rust stortte Joey Kleijn zich binnen de zestien over het been van Eric Polet gewillig ter aarde. Dyron Bijl keerde de strafschop van Kleijn, maar de Spijkenisser, die voorheen uitkwam voor Hekelingen, gaf de Spijkenisseer doelwachter in de rebound geen schijn van kans: 1-0. De equipe van Peter Wubben drong in het tweede deel nog meer aan, maar de muur van de Vogels gaf vooralsnog geen krimp. Op het uur was het wel raak, toen Shane van den Engel na een goede actie van Emir Jasarevic de breedlegger achter de Zwijndrechtse doelman deponeerde: 1-1. De bezoekers gingen met nog een halfuur op de klokken op jacht naar de zege, maar kregen halverwege een tegenslag te incasseren, toen Eric Polet zijn tweede gele kaart, van de warrig leidende scheidsrechter, die veelal meeging met de nadrukkelijk veel vlaggende grensrechter van VVGZ, kreeg voorgehouden en vervolgens met rood moest vetrekken. De tien van Spijkenisse, probeerden nog een opening te forceren, maar het was in de laatste fase vooral aan doelman Dyron Bijl te danken dat het schamele puntje mee naar Spijkenisse mocht worden genomen. ‘De ploeg heeft keihard gewerkt, maar we hebben desondanks twee kostbare punten laten liggen, terwijl de concurrentie won. Zaterdag krijgen we Sliedrecht, de eerste Wedstrijd van de Waarheid, de week daarop volgt de tweede in Oud-Beijerland tegen SHO. Belangrijke weken,’ aldus trainer Peter Wubben. De aanvang van de wedstrijd op het sportpark Jaap Riedijk tegen de ploeg van trainer John de Wolf is om 14.30 uur.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Elwin Spoel, Eric Polet, Boudy Hoogendoorn (46. Jim van Riet), Jeffrey Schenk; Jesse Schotman (75. Jazzy Adams), Djoemian Sarkam; Shane van den Engel, Ruperto Dorothea, Etien Mariana (62. Julien Gret); Emir Jasarevic.