Volleybalsters Spivo nemen wraak op zichzelf

Sport 127 keer gelezen

Urmond: De volleybalsters van Spivo hebben zichzelf een uitstekende dienst bewezen door de uitwedstrijd in sporthal de Overmunthe met een klinkende 0-4 (21-25, 22-25, 22-25, 24-26) overwinning af te sluiten. Het was een wedstrijd van aanpikken of aanhaken in de subtop van de tweede divisie D. Welnu, het duel tussen de twee ploegen zinderde vanaf de eerste tot en met de laatste set. ADC ging voor elk punt, maar dat deden ook de meiden van de coaches coaches Ronald Lacroes en Monique de Vroed. ‘Het was een schitterende wedstrijd met alle ingrediënten die bij een volleybalwedstrijd behoren,’ aldus Ronald Lacroes. Spivo begon uitstekend aan de wedstrijd en toonde zich vooral met Jill van Rhee, Laura Kerkhof, Janny Plomp en Sanne Kegel slagvaardiger aan het net. ‘We kwamen steeds een paar punten voor en hebben het dan ook met 21-25 goed uitgebuit.’ De Spijkenissers kwamen ook in deel twee goed uit de startblokken. Met goed volleybal werd de scoringsmachine in gang gezet en dat leverde door een 22-25 setwinst een 0-2 voorsprong op. ADC begon set drie zeer scherp, nam ook de voorsprong, maar bij 18-16 gaven de bezoeksters met Kim Kegel voor Rianne van der Stelt wat gas bij, kwamen langszij en vlogen er vervolgens over 22-25 (0-3). In de vierde set gebeurde er van alles. Coach Ronald Lacroes bracht met een verkeerde opstellingsfout zijn eigen speelsters en de morrende scheidsrechter in verwarring. De ploeg uit Den Oert kwam zelfs met 11-6 en later 18-11 achter te staan. ‘Toen begon de coach van ADC tegen de scheidsrechter te mekkeren, waarop hij geel kreeg en wij het punt en de opslag. Dat bleek ook de ommekeer in de set te worden, want we kwamen terug tot 20-20, vervolgens weer met 24-21 achter. Mariska (Hommels, DR) serveerde drie setpoints weg en serveerde vervolgens de 26-24 setwinst binnen. De meiden hebben uitstekend gevochten, speelden met vol overgave voor elke bal. Fantastisch om te zien,’ aldus de enthousiaste coach Ronald Lacroes. Spivo bezet na vier wedstrijden de vijfde plaats. Spivo bekert aanstaande zaterdag in de Marimbahal in Rijswijk om 16.00 uur tegen Leython

Spivo:  Rianne van der Stelt, Laura Kerkhof, Sanne Kegel, Mariska Hommels, Jill van Rhee, Janny Plomp. Kim Kegel, libero Tessa Martherus, Daisy Stolk, Michelle Bos kwamen ook in actie.