SCO ’63 (za) komt er genadig vanaf

Sport 159 keer gelezen

Spijkenisse - Dit was de slechtste wedstrijd, die we tot nu toe hebben gespeeld, bar en boos,’ was Ronald van der Zalm slecht geluimd na de kansloze 1-6 (0-1) afstraffing die zijn ploeg SCO ’63 afgelopen zaterdag op het sportpark Oostbroek te incasseren kreeg tegen titelkandidaat nummer één, Nieuwenhoorn.

‘Iedereen speelde ver onder zijn niveau.’ De Spijkenissers konden het in de vroege topper van de vierde klasse F in de eerste helft nog wel bijbenen zonder dat het zich enige kansen wist te scheppen. Nieuwenhoorn, dat het moest stellen zonder de aan zijn knie geblesseerde Vincent Hulshof, nam na wat mogelijkheden onbenut te hebben gelaten halverwege de eerste helft de leiding door Davy Mierop, die een pass van Wesley Abbo langs doelman Jerome van Oosten schoot: 0-1. Davy Mierop en Diego de Graaf raakten in het eerste deel ook nog het houtwerk en een glaszuivere goal van Wesley Abbo werd om onbegrijpelijke wijze afgekeurd. SCO ’63 liep ook in het tweede deel voornamelijk achter de feiten aan. Na een uur spelen kregen de bezoekers een dubieuze strafschop toegewezen. Davy Mierop hield het hoofd vanaf de stip koel: 0-2. Mierop zou uitgroeien tot de man van de wedstrijd, want hij was bij vier van de zes doelpunten betrokken. Drie minuten later was het sprookje uit voor de thuisclub, toen Diego de Graaf op een assist van Timo Buijs de wedstrijd definitief in het slot wierp: 0-3. Davy Mierop maakte er een kwartier voor tijd 0-4 van en Diego de Graaf 0-5. Alexander Baartmans, die bij de laatste twee treffers als aangever fungeerde, bracht de stand zelf op 0-6.

Dat Sherman Concetion in blessuretijd voor de sprekende eer tekende (1-6) wekte slechts de ergernis op bij Ben Mierop. ‘Daar baal ik nog het meest van,’ wees de 23-jarige trainer op de onachtzaamheid van zijn verdediging. ‘We hadden in het begin wat moeite met al die bladeren op het veld, waardoor we niet goed in ons spel konden komen. In de tweede helft heb ik Sander van Pelt vanuit de spits terug laten zakken naar het middenveld, waardoor de opkomende mensen in de open gevallen ruimte konden duiken. Dat hebben we met de nodige doelpunten goed uitgevoerd. Ik heb in de tweede helft een heel goed Nieuwenhoorn gezien, dat zich uit de vele kansen alleen wat beter had moeten belonen,’ aldus trainer Ben Mierop. Doelman Jerome van Oosten viel uit met een hamstringblessure.

SCO ’63 gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Zwartewaal. ‘Een wedstrijd met nieuwe kansen, hebben na dit debacle weer wat recht te zetten,’ gaf trainer Ronald van der Zalm aan zijn ploeg weer op tijd op de rails te zetten. ‘SCO ’63 heeft zeker geen slechte ploeg, gaat zeker nog een woordje meespreken voor het kampioenschap,’ aldus de trainer van Nieuwenhoorn. Nieuwenhoorn ontvang aanstaande zaterdag op het sportpark aan de Rijksstraatweg SV Simonshaven. ‘Simonshaven scoort gemakkelijk, dus zullen we op onze hoede moeten zijn. Dat neemt overigens niet weg dat we altijd gaan voor de overwinning.

SCO ’63 (za): Jerome van Oosten (75. Pjotr Sanders); Jasper Mulder, Michael Snijders, Bob Kloppenburg, Bryan Roodbol (70. Joshua Raveneau); Marcel Pieke, Zakaria Cheikh; Arno van Lieshout (39. Mitchell Boonstoppel); Sherman Concetion, Shurgan Felida, Andrew van Hilst.
Nieuwenhoorn (za): Kevin van de Wijngaart; Bram Poldervaart, Wesley Abbo, Dwight Preyll, Dennis Nijkamp; Damiano Vaudo, Ken Luijendijk; Davy Mierop; Shih-Fa Steehouder (48. Timo Buijs), Diego de Graaf, Sander van Pelt (70. Alexander Baartmans).