Afbeelding

Dylan Groenewegen sprint naar bloemen

Sport 127 keer gelezen

Alblasserdam: Dylan Groenewegen (foto) heeft de Paardenmarktronde van Alblasserdam voor elite/beloften op zijn naam geschreven. De 20-jarige coureur uit de Spijkenisser wielerformatie De Rijke-Shanks versloeg in de sprint van het sterke veld achtereenvolgens zijn medevluchters Milan van den Ende (Restore) uit Berkel en Rodenrijs, Frank Nieuwold (Jo Piels) uit Lisse, Sjoerd van Ginneken (Parkhotel Valkenburg) uit het Brabantse Heerle, Nunspeter Arjan Hofman (De IJsselstreek), Jeroen Breewel (Schijf-Koopmans) uit Wilnis en Erik Jan Kooiman (Cube/Leasewinkel/De Waardrenner), de nationaal schaatsmarathonkampioen bij de B-rijders uit Ammerstol. Het was voor Dylan Groenewegen na zijn zege in de Profronde van Noord-Holland zijn tweede overwinning van het seizoen.

De Rozenburgse Henriette Woering greep bij de elite-vrouwen net naast het podium. De renster uit de ploeg van Endura Lady Force sloot een goede race af met de vierde plaats achter het winnende trio Roxane Knetemann (Rabobank) uit Nijkerk, de Bussumse Bianca van den Hoek (Parkhotel Valkenburg) en de geboren Oud-Beijerlandse Lucinda Brand (Rabobank). Ines Klok (Endura Lady Force) uit Rockanje passeerde de streep als dertiende.


Randsdaal: Jaap de Man uit Spijkenisse heeft de zware Klimronde van Randsdaal afgesloten met een zesde plaats. De 20-jarige coureur uit de Croford-formatie behoorde tot een omvangrijke kopgroep, die in de finale uiteen brokkelde. De Pool Przemyslaw Kasperkiewicz hield in de sprint Bram Nolten (Croford) uit Geleen achter zich. Jap de Man moest in de sprint om plaats drie zijn meerdere erkennen in achtereenvolgens Sjors Roosen (Jo Piels) uit Goirle, diens ploeggenoot Robbert de Greef uit Geldrop en Arnhemmer Jasper Ockeloen (Parkhotel Valkenburg).

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant