Foto: DVG.
Foto: DVG.

Nieuw bedrijf leerlingenvervoer

Actueel 307 keer gelezen

Voorne-Putten - De gemeenten Spijkenisse, Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hebben nieuw leerlingenvervoer ingekocht. De gemeenten kopen voor het eerst samen in als gevolg van de regionale samenwerking. Het bedrijf dat het vervoer vanaf 1 januari 2014 voor de gemeenten gaat uitvoeren heet De Vier Gewesten (DVG). Voor Spijkenisse is deze vervoerder nieuw, maar in Hellevoetsluis en Brielle had het bedrijf al een contract. DVG maakt voor het vervoer gebruik van twee andere taxibedrijven, Taxi Nijholt en Taxi Overgaauw.

Voor kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen of naar een speciale school gaan, is er leerlingenvervoer. Bijvoorbeeld bij ziekte, een handicap of gedragsproblemen. Soms kunnen kinderen hier ook gebruik van maken omdat de school ver weg is. De gemeente verzorgt het leerlingenvervoer en beslist of een kind recht heeft op leerlingenvervoer.

Voor de gunning zijn de verplichte, procedurele regels gevolgd van de Europese aanbedsteding. Hiermee verliest zijn taxibedrijf Niemantsverdriet het leerlingenvervoer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant