Streep door promotiedroom Rozenburg

Sport 135 keer gelezen

Rozenburg . De return van de nacompetitietweekamp met Vitesse Delft, waarin Rozenburg een 0-1 zege in Delft verdedigde, draaide in een hectische slotfase met een verlenging en een strafschoppenserie uit op een drama voor de ploeg van vertrekkend trainer Wim van der Steene. Rozenburg speelde de laatste zeven minuten van de tweede verlenging met negen (!) man en met twee wisselspelers en trainer Wim van der Steene op de tribune. Raoul Neral (twee gele kaarten) en Tan Nguyen (direct rood) waren van het veld gestuurd en de halve Rozenburgse bank, inclusief Van der Steene waren met rood achter de afrastering gesommeerd.

In de blessuretijd van de tweede helft had Vitesse Delft, geholpen door een tot ‘hands’ bestempeld keihard tegen de arm van Jordie de Groot geschoten bal (beslissing: strafschop en geel voor De Groot) eerst vanaf de stip 1-1 gemaakt, om vervolgens in de negende minuut van de blessuretijd de 1-2 te forceren. En toen kwamen er nog twee kwartiertjes verlenging bij, waarin niet werd gescoord, maar waarin Rozenburg twee spelers verloor. ‘En de beslissende strafschoppenserie sloeg alles,’ blikte een geëmotioneerde trainer Van der Steene afgelopen zaterdag na bijna tweeënhalf uur (!) voetballen terug. ‘Daarin mochten drie Vitesse Delft-spelers hun strafschop opnieuw nemen omdat onze doelman Wilfred Poleij te vroeg zou hebben bewogen… Ik zeg niet snel iets van de leiding, maar er is niemand bij ons die zich in deze wedstrijd niet benadeeld heeft gevoeld. Of het rapport van de scheidsrechter mogelijk nog gevolgen gaat krijgen voor de club weet ik niet. Maar clubleiding en staf van Vitesse Delft gaven al aan dat ze in dat geval een ontlastende verklaring voor Rozenburg bij de KNVB af gaan leggen. Ook de tegenstander was verbaasd over de beslissingen die in de wedstrijd werden genomen.’Anders

Van der Steene en een groot deel van zijn naar elders vertrekkende selectie hadden zich een afscheid voorgesteld dat geheel anders zou zijn dan het duel waarin Rozenburg afgelopen zaterdag zo’n bitter eind beleefde van een seizoen waarin steeds om de prijzen was gespeeld. Door een goal van Raoel Neral in de eerste helft leek er tot vlak voor tijd ook geen vuiltje aan de lucht. Rozenburg was op weg naar de finaletweekamp, waarin Forum Sport de tegenstander zou worden. Maar door de ‘handsbal’ van De Groot en de strafschop sprong de wedstrijd alsnog in brand met het even tumultueuze als voor de thuisclub dramatische einde als resultaat.

Rozenburg-Vitesse Delft 1-2 (1-0) (Vitesse Delft w.n.s.). Raoul Neral 1-0, 1-1 (strafschop), 1-2.