Afbeelding

Wielernieuws

Sport 145 keer gelezen

Ginneken: Henriette Woering uit Rozenburg greep in de Wielerronde van ’t Ginneken voor elite-vrouwen/junior-vrouwen en nieuwelinge-vrouwen met een vierde plaats net naast het podium. De 21-jarige elite-renster uit de wielerstal van Endura Lady Force, die de zware UCI 1.2 klassieker 7-Dorpenomloop Aalburg nog in de benen had, moest winnares Lucinda Brand (Rabobank Liv/Giant) uit Rotterdam, Sandra van Veghel (WV Schijndel) uit Rosmalen en Femke van Kessel (NWV Groningen) uit Nijmegen op de podiumplaatsen voor zich dulden. Bij de nieuwelingen passeerde Jim Doornbosch van de Spijkenisser wielerequipe PRC Delta de streep als zesde. De bloemen waren hier voor Vlaardinger Tristan Rijsdijk (Westland Wil Vooruit), die Lars Akkermans (De Zuidwesthoek) en diens ploeggenoot Wesley Floren uit Ossendrecht mee op het podium.

Kapelle (B.): Zuidlander Mario Poldervaart reed zich in de Kapelle Omloop door het Bos voor nieuwelingen naar een prima negende plaats. De overwinning was in de 61 kilometer lange rit voor de Belg Gertjan Loomans (Wielerclub Onder Ons/Parike), die diep in de finale was vetrokken en zijn solo tot net over de finish had volgehouden. Diens landgenoot Toon Lembrechts (De Dijlespurters) bleef het peloton op plaats twee net voor. Stijn Goolaerts (Koninklijke Edegem Bicycle Club & BMX) won in de massasprint de strijd voor de derde plaats. Mario Poldervaart uit de wielerformatie van Cyclingteam AVIA snelde naar de negende plaats.

Mierlo: Chanella Stougje heeft in het Brabantse Mierlo de 36e Kersenronde voor junior-vrouwen met een vijfde plaats afgesloten. De Zuidlandse, die uitkomt voor RWC Ahoy’, zag voor zich uit Ilse Miltenburg (De Volharding) uit Eck en Wiel naar de overwinningsbloemen snellen, gevolgd door Evy Kuipers (Buitenlust) uit Lierop en Demi de Jong (De Zuidwesthoek) uit Ossendrecht. De Dirkslandse Marjolein van ’t Geloof (RWC Ahoy’) bleef in het geweld steken op plaats vier.

Delore Stougje (RWC Ahoy’), eveneens uit Zuidland, moest bij de nieuwelinge-vrouwen genoegen nemen met de zesde plaats met voor zich de ongenaakbare winnares Maaike Boogaard (Hoornse Ren en Toerclub) uit het Noord-Hollandse Hoorn, die alweer haar zesde seizoenzege boekte, Ceylin Del Carmen Alvarado (RWC Ahoy’) als tweede en Nina Buysman (West Frisia) uit Bovenkarspel.

Bierbeek (B.): Mario Poldervaart reed zich een dag later op het podium door in de Omloop van Bierbeek voor nieuwelingen over 66 kilometer als derde te eindigen. De Zuidlander uit de ploeg van AVIA bevond zich in de finale in een kopgroep van vier man, waarop diens ploeggenoot de Belg Thibaut Panis in een tijd van 1.42.30 naar de overwinning spurtte, achtervolgd door Matthias de Boeck als tweede en Mario Poldervaart.als derde.

Vliermaal (B.): Kevin Inkelaar uit Spijkenisse heeft in de Belgische wielerklassieker de Open Omloop van Vliermaal voor nieuwelingen een tweede plaats bemachtigd. De renner van AVIA Crabbe kwam in de rit over 61 kilometer met een achterstand van 21 seconden de Belgische winnaar Pieter van de Water (De Kastelse Durvers) als tweede over de streep. Wesley Peters (Bergklimmers) uit het Zuid-Limburgse Landgraaf won de sprint van het peloton en legde daarmee beslag op de derde plaats.

Ovezande: De Deltarenners Erik Meerkerk uit Zuidland en Stephan Borsboom uit Hellevoetsluis hebben in de Ronde van Overzande voor amateurs hun koers met respectievelijk een tweede en derde plaats afgesloten. De twee renners, van wie Borsboom het treintje had opgezet, behoorden in de finale tot een kopgroep van zes man met verder onder anderen Deltarenner Marijn Pijper. De zes leiders moesten in het winderige Zeeland alles in het werk stellen om uit de greep van het peloton te blijven. De sprint werd gewonnen door Pieter de Vette, gevolgd door Erik Meerkerk en Stephan Borsboom. Marijn Pijper greep met een vierde stek net naast de ereplaatsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant