Afbeelding

HV Spijkenisse dumpt Catwijk

Sport 219 keer gelezen

Spijkenisse: De hockeysters van HV Spijkenisse hebben met een 5-1 (4-0) overwinning tegen Catwijck een flinke slag geslagen voor wat betreft een langer verblijf in de derde klasse B.

‘We zijn nu weggelopen van Catwijck. Maar we zijn er nog niet, want de twee slechtste tiende plaatsen in de landelijke derde klasse degraderen eveneens naar de vierde klasse. Dus we zullen in de resterende drie wedstrijden alles moeten geven om derdeklasser te blijven,’ aldus coach Jeroen Nieuwenhuizen. Spijkenisse kende een florissante start, want binnen een kwartier spelen hadden Nina van den Berg met twee doelpunten, de eerste treffer uit een snelle combinatie door het centrum en de tweede met een gericht goed schot, en Kim Witteveen de stand op 3-0 gebracht. Nadat de thuisclub eerst wat gas had terug genomen, veerde het vlak voor rust weer op, toen Enya Kelly een prachtige solo over links afsloot met een genadeloze treffer in de onmogelijke bovenhoek: 4-0. ‘Na de rust bleek de scherpte er wat af, niet onlogisch met de warmte. Toch speelde de ploeg niet echt slecht.’ Jamie Zeegers kreeg vervolgens de kans op 5-0, de middenveldster miste echter de strafpush, die werd toegekend nadat de bal binnen de cirkel in de doelmond op een Catwijkvoet was beland. Pal daarop counterde Catwijck naar 4-1. Catwijck geloofde weer in een beter resultaat, maar toen Spijkenisse in de break-out via Anouk Been na een combinatie met Kim Witteveen de stand op 5-1 had gebracht was het over en sluiten voor de Catwijckers. HV Spijkenisse gaat aanstaande zondag op bezoek in Wassenaar waar zij het hooggeplaatste Kieviten gaat bestrijden. ‘We hebben dik met 7-0 verloren bij Rijswijk, nu was iedereen wel scherp en winnen we met 5-1. Deze overwinning geeft de ploeg weer moraal,’ besloot Jeroen Nieuwenhuizen. Bij HV Spijkenisse ontbrak Nicollette van Drunen vanwege haar deelname aan het NK Paardrijden in de Amsterdamse Carrousel.

Spijkenisse: Deyny Stoop; Marleen Ooms, Vivian van Krimpen, Daphne van Doorn, Ellen Mertens; Evelien Schutte, Jamie Zeegers, Fleur van den Berg; Enya Kelly; Nina van den Berg, Kim Witteveen. Lonneke van Breukelen, Anouk Been en Mariska Krijgsman kwamen ook in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant