Foto: Aad van der Voorn
Foto: Aad van der Voorn

SC Botlek laat champagne in koelkast staan

Sport 51 keer gelezen

Spijkenisse - Even leek het zaterdag op sportpark de brug dat de champagne ontkurkt kon worden en het kampioenschap voor SC Botlek een feit was. De ploeg van Rinus Schrijver stond zelf voor tegen ’s-Gravendeel en concurrent DBGC leek het onderspit te delven tegen Vlotburg. De formatie van Spijkenisser John Kleijn uit Oude Tonge maakte echter in de slotminuut de gelijkmaker, tegen het team van Bert van der Lijn - oud trainer SC Botlek - en zo kon het feest nog niet doorgaan.

De Spijkenissers hebben door de 3-0 overwinning op ’s-Gravendeel nog een punt nodig voor het kampioenschap, met nog drie duels te gaan. Komende zaterdag moeten de Spijkenissers afreizen naar concurrent DBGC en wellicht hier de competitie beslissen.

SC Botlek begon zaterdag goed aan het duel met de formatie uit de Hoekse Waard. Na twee minuten schoot Tim Oppong over op aangeven van Nasser Abdalla. Na een klein kwartier was het wel raak voor de Spijkenisser derde klasser. Een lange bal van Dave Leurs kwam bij Nasser Abdalla die kon doorlopen en de 1-0 op het scorebord bracht. Vier minuten later gaf John Ackon de bal goed af op Glenn Meeles en hij bracht SC Botlek op 2-0. Niet veel later was Ackon zelf gevaarlijk, maar doelman Geert Kleiberda redde de Hoekse Waarders. Na ruim twintig minuten was het Dave Leurs die op het doel schoot, maar de derde treffer ging via de binnenkant van de paal niet door. Slechts twee mogelijkheden voor rust voor de gasten. Eerst schoot Rémon Barendregt op de lat en tien minuten voor rust ging een vrije trap van ex-Spijkenisse speler Marco van Zomeren naast het doel van Leroy van Oosten. Na rust was het ’s-Gravendeel dat veel beter uit de kleedkamer kwam. Michilsen en Ackon zagen hun inzet voorlangs gaan, maar de druk van ’s-Gravendeel was groter dan voor de thee. Na een goed kwartier was het Maldini Cruz die afgaf op John Ackon, maar de sluitpost van ’s-Gravendeel redde uitstekend. Vervolgens was het Ackon die zag dat hij de bal in het lege doel schoot, maar Marco van Zomeren redde voor de gasten. In het laatste kwartier begon SC Botlek er mede door de stand bij DBGC in te geloven. De ploeg begon frivoler te spelen en dat resulteerde in nog wat mogelijkheden. Maldini Cruz raakte de lat en een minuut later kon hij alleen richting doel en bracht hij de eindstand op 3-0. Er waren nog wat kansen voor de Spijkenissers via John Ackon en Nasser Abdalla, maar die gingen er niet in. Niet veel later blies Jeroen Noordhoek uit Barendrecht voor het laatst, had Botlek de winst in de tas, maar was er een kleine teleurstelling dat de buit nog niet volledig binnen was.

Eigen kracht brengt ons naar kampioenschap
Na afloop was trainer Rinus Schrijver een gelukkig man. Ondanks het feit dat zijn ploeg nog geen kampioen is, lijkt dat slechts een kwestie van tijd. De Spijkenissers hebben nog een punt nodig in de drie resterende duels. ‘We hebben hier een heel seizoen met elkaar voor gewerkt. We wisten vandaag dat we eerst zelf moesten winnen en dan ben je nog afhankelijk van andere velden. Ik heb van tevoren gezegd, dat ik wist wat ik met deze groep kon en we zouden bij de eerste vijf eindigen. Toch moet ik zeggen dat we tegen elke tegenstander in elke linie we betere spelers hadden. Daarnaast is de keeper van uitzonderlijke klasse met slechts zestien tegentreffers. We hebben ook uitstekende spitsen die er al 48 in hebben liggen. Wij blijven uitgaan van onze eigen kracht’, meent de oefenmeester. Dat het kampioenschap binnen handbereik is weet men. ‘Uit de laatste vier duels moeten we vier punten halen, we hebben er nu al drie. Vandaag wist je dat Vlotbrug er voor ging, die hebben de punten nodig tegen degradatie. Volgende week het rechtstreekse duel met DBGC. Iedereen is zich ervan bewust wat er op het spel staat. Anders hebben we ook nog de wedstrijden tegen Rhoon en DJS’, besluit de oefenmeester. Zaterdag een beladen wedstrijd voor zowel SC Botlek als DBGC, er wordt om 14.30 uur afgetrapt op sportpark De Koepel in Oude Tonge.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant