Afbeelding

SC Botlek bijna kampioen

Sport 76 keer gelezen

Rockanje - SC Botlek lijkt stilaan gedragen worden naar het kampioenschap in de derde klasse D. De Terwijl DBGC met 4-1 van het veld werd gespeeld door NBSVV, daar maakte de equipe van trainer Rinis Schrijver in en tegen Rockanje met een 0-3 (0-1) overwinning geen fout. ‘We liggen op koers,’ gaf Rinus Schrijver aan nu met een voorsprong van zeven punten en nog vier wedstrijden te gaan uit te kijken naar het feest dat ongetwijfeld op De Brug zal losbarsten.

SC Botlek zat op de Drenkeling al na één minuut spelen in een zetel, toen John Ackon binnen de zestien werd gehaakt en Nasser Abdalla de kalktrap onberispelijk binnen schoot: 0-1. Daarna ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd, waarin de SC de controle hield in de organisatie en de kansrijke John Ackon en Nasser Abdalla op een steekbal van Kevin Michielsen verzuimden om met een gerust gevoel de rust in te gaan. Na een kwartier spelen stelde Maldini Cruz de zege veilig toen hij een mislukte voorzet in het het doel zag waaieren: 0-2. De formatie van de scheidende trainer Arie Horstink probeerde nog iets te forceren, maar verder dan een schot uit de tweede lijn dat werd gepareerd door Leroy van Oosten kwamen de Rockanezen niet. John Ackon bepaalde op een splijtende pass van Tim Oppong de eindstand op 0-3. SC Botlek speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op De Brug tegen ’s-Gravendeel. Als de Botlekkers winnen en DBGC en DBGC verliest thuis tegen FC Vlotbrug, dan is het kampioen.


SC Botlek: Leroy van Oosten; Glenn Meeles, Dave Leurs (80. Marvin Kremers), Kevin Michilsen, Earl Starke; Tim Oppong, John Lopes Cruz, Mitco Milojevic (43. Maldini Cruz); Ralf van der Meer (80. Regi Steba); Nasser Abdalla, John Ackon.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant