Fotografie: Winer Berkelaar

Spijkenisse - Benschop

Sport 201 keer gelezen

Benschop - Spijkenisse was enigszins gewaarschuwd voor Benschop, want de troosteloze hekkensluiter in de eerste klasse B was de laatste twee wedstrijden met overwinningen op DSVP en Nootdorp zomaar succesvol. Doch in de praktijk bleek Benschop met 1-5 (0-3) een gewillig slachtoffer voor de Spijkenissers. ‘De spelers kregen het toch nog voor elkaar dat ik na de wedstrijd sacherijnig was,’ doelde trainer Peter Wubben op de tegengoal en de gemakzucht waarmee zij de tegenstander vooral in de tweede helft tegemoet traden.

‘Ik heb tijdens de rust vertelt scherp te blijven en niet te verslappen. Dat laatste hebben we gedaan en dat is jammer.’ Spijkenisse, dat wel goed begon opende al na vijf minuten de score door Breuklin Almeida, die een fraaie actie van Ruperto Dorothea afrondde: 0-1. Na een kwartier spelen verdubbelde het oppermachtige Spijkenisse de score door Julien Gret, die een vrije trap van Shane van den Engel tegen het garen kopte: 0-2. De vervolgens kansen verprutsende Spijkenissers kwamen op slag van rust op 0-3, toen wederom Julien Gret een voorzet van Ruperto Dorothea binnen kopte. Na de rust geloofden de bezoekers het wel. Zeker nadat Boudy Hoogendoorn de stand uit een hoekschop van Jorn Berkelaar met het hoofd op 0-4 had gebracht. Halverwege de tweede helft deed Benschop zelfs nog iets terug door Matthieu Oudshoorn: 1-4. De Spijkenissers, die het nog altijd moesten stellen zonder Divcovic, hadden toch nog het laatste woord, toen alweer Ruperto Dorothea aan de basis stond van de treffer van Jorn Berkelaar: 1-5. ‘Als we zaterdag winnen van Vitesse Delft en FC ’s-Gravenzande laat de punten bij Rijnvogels zijn we een eind op weg om de promotiecompetitieplaats veilig te stellen,’ aldus Peter Wubben. De wedstrijd op het sportpark Jaap Riedijk begint om 14.30 uur.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Eric Polet, Boudy Hoogendoorn, Harvey Wijngaarde (55. Fabian Koster), Jeffrey Schenk; Shan van den Engel, Breuklin Almeida (46. Jorn Berkelaar), Stefano Zevenbergen; Ruperto Dorothea, Julien Gret, Elwin Spoel (65. Djoemian Sarkam).