Top weekend voor PRC Delta

Sport 85 keer gelezen

Spijkenisse - Zondag de Sint Jozef Klassieker Someren-Heide voor Amateurs/Sportklasse over een afstand van 103 km. Al na een ronde ontstond een kopgroep van zestien man met voor PRC Delta: Cornelis Bakker en Gerard van Haaften. Na een aantal ronden kwam daar een achtervolgend groepje bij met ploeggenoot Stephan Borsboom, die een dag eerder, nog de Ronde van Nisse op zijn naam wist te schrijven. Een grote kopgroep van 25 man met drie renners van de nu al succesvolle ploeg van PRC Delta uit Spijkenisse was een feit.

In het peloton controleerden de andere ploeggenoten Dave Kleinjan, Mike Boer en Robin Huizinga de rest van de wedstrijd zodat de kopgroep een voorsprong op kon bouwen van ruim anderhalve minuut. Deze kopgroep kwam sprintend op de finish af. Met zeer goed resultaat voor PRC Delta: Cornelis Bakker wint en Gerard van Haaften wordt derde. Met deze twee podiumplaatsen werd PRC Delta eerste in het ploegenklassement. Eerder op de dag moesten de masters 40+ uit gaan maken wie de snelste was in deze semiklassieker. En ook in deze wedstrijd was het een man van PRC Delta Erik Meerkerk die na één ronde wegsprong uit het peloton en twee man met zich mee kreeg. De samenwerking verliep niet echt super, toch konden deze drie mannen uit de greep van het peloton wegblijven. Omdat Meerkerk met name de twee laatste ronden min of meer gedwongen werd om op kop te blijven rijden, zat er voor hem niet meer in dan toch een mooie derde plek. Voor de Amateur/Sportklasse ploeg van PRC Delta een zeer geslaagd weekend met vier podiumplaatsen. Bij de 40+ werd Remco de Groot achtste, Matti de Baat twaalfde en Michèle Somers vijftiende. Bij de Amateurs/Sportklasse werd Stephan Borsboom vijfde en Dave Kleinjan eindigde op plaats 24. Zondag ook een wedstrijd in Oud Gastel met 130 renners aan het vertrek. Een combiwedstrijd voor Amateurs/Sportklasse waarin Delta renner Marijn Pijper een mooie vijfde plaats boekte. Daan Hoole uit Spijkenisse behaalde in de Jeugdronde van Rijswijk in categorie 7 een verdienstelijke negende plaats achter onder meer de Ridderkerkse winnaar Lars Boele. Deltarenner KLennart Reijtenbagh reed zich in categorie 6 achter winnares Mylene de Zoete (Westland Wil Vooruit) naar de tweede plaats. Spijkenisser Jasper Kraaijenbrink en zijn ploeggenoot bij PRC Delta, Ronnie van Sintmaartensdijk werden achter winnaar Eva bijwaard in categorie 5 respectievelijk zesde en tiende. Tim Nasveld finishte in het shirt van PRC Delta in categorie 4 achter onder meer de winnende Luna van Kesteren als negende.