Afbeelding

De Kempvis neemt afstand

Sport 93 keer gelezen

Spijkenisse - De waterpoloërs van De Kempvis hebben met een 27-14 (3-2, 10-4, 3-4, 11-4) overwinning weinig meer dan een hoopje ellende over gelaten van HZ Zian. De hekkensluiter in de Bond 3e klasse A was met precies zeven man naar het Rivièrabad gekomen. Toen Coen Goudriaan in het eerste kwart op ongelukkige wijze met zijn elleboog in aanraking kwam met een tegenstander en deze het water met oogletsel moest verlaten, waren er nog zes over.

De Kempvis profiteerde optimaal van de numerieke meerderheid tegen de toch al zwaar gehandicapte tegenstander. Grote man in deze wedstrijd was Alex Weijts met zeven treffers. Ondanks de overmacht, liet de op treffers beluste thuisclub zich in verdedigend opzicht nogal eens verrassen. ‘Zian hield één man voorin, die wij ongedekt lieten liggen. Ja, dat kostte ons met onze aandringende wijze nogal eens een puntje, maar ach, aan de andere kant zijn we tot ergernis van Zian druk op de ketel blijven houden. Wij kunnen er niets aan doen dat zij met zeven man komen. Dat moeten zij zichzelf aanrekenen,’ aldus coach Wil Bloemberg. Bij De Kempvis debuteerde A-junior Marin Vogel. De overwinning was belangrijk inzake de matige klassering op de ranglijst. De achterstand op nummer zes bedraagt slechts één overwinning. De Kempvis gaat aanstaande zaterdag naar Harmelen om het hooggeplaatste OZV te gaan bestrijden.

De Kempvis: Henk de Bruijn; Marcel Bakker (2 keer), Ronald van Dijk (1 keer), Koen Goudriaan (1 keer), Remco van der Werf (1 keer), Remco van Nierop, Joost van Nieuwamerongen (3 keer), Koos Smeding (3 keer), Bas Havelaar (3 keer), Alex Weijts (7 keer), Max van Drongelen (2 keer), Marin Vogel (2 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant