Afbeelding

Vijf Kroonappels in Spijkenisse

Actueel 63 keer gelezen

Spijkenisse - Ter ere van de troonswisseling startte het Oranje Fonds een zoektocht naar Kroonappels. De Kroonappels zijn de mooiste sociale initiatieven van ons land. Inmiddels meldden ruim 1.000 organisaties zich al aan op www.kroonappels.nl. Vijf komen er uit Spijkenisse.


De eerste nominatieronde vindt plaats per gemeente. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. In Spijkenisse heeft bewonersorganisatie Grasbuurt zich aangemeld met 2 projecten: de Burendag en het Voetbaltoernooi, bewonersorganisatie Samen1 meldde zich aan met haar buurtmoestuin, Dress for Success met haar winkel voor sollicitanten en de stichting Kota Paku met haar Kumpulans ofwel Indische soosmiddagen.

Het is voor het eerst dat het Nederlandse publiek vervolgens mee kan stemmen op hun favorieten. Organisaties kunnen zich nog aanmelden tot 8 maart op www.kroonappels.nl. De winnaars krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel, € 50.000,- en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin. Het stemweekend voor publiek is op 15, 16 en 17 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant