Straks ook op de Bernisse?
Straks ook op de Bernisse?

Van vlot tot motorboot

Actueel 75 keer gelezen

Bernisse - Motorbootvaart op de Bernisse. De een kan niet wachten, de ander gruwt van het idee. Toch kan het heel goed mogelijk zijn dat er over niet al te lange tijd motorboten varen op de Bernisse.

Gebied biedt meer
Het college van Bernisse gaat een aantal zaken in de visie op het Bernissegebied verder uitwerken, waarna het ter besluitvorming in de gemeenteraad besproken wordt. Het gebied moet aantrekkelijk worden voor recreatie en toerisme, maar dan moeten er geen belemmeringen opgeworpen worden. De raadsleden missen in de visie nu nog te veel de kansen en de uitdagingen die het gebied biedt.

Dromen
‘Tussen droom en werkelijkheid zit een wereld van verschil’, hield de burgemeester de raad voor. ‘Maar als je stopt met dromen, heb je een probleem. Laat ons dromen en schrijf de dromen op. Daarna kijken we welke problemen er ontstaan als we de dromen willen realiseren. Het hoeft niet zo te zijn dat een droom leidt tot een nachtmerrie omdat de plannen altijd nog op haalbaarheid getoetst worden’. Voorlopig wordt er nog uitgegaan van bootjes die tussen de Pannenkoekenbakker en La Campagne varen, maar misschien is het in de toekomst ook wel mogelijk om vanaf het Voedingskanaal de Bernisse op te varen. Er wordt zelfs gedroomd van een verbinding over het water tussen de kernen in Bernisse en Spijkenisse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant