Afbeelding

Olympia meldt zich aan kop ranglijst

Sport 64 keer gelezen

Delft - Olympia heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan door zelf met 10-14 (5-4) af te rekenen met laagvlieger Paal Centraal, terwijl medekoploper Dijkvogels de punten achterliet bij VZOD. Daarmee heeft de Spijkenisser korfbalformatie van Tony van der Linden met een wedstrijd minder in de benen de minste verliespunten in de derde klasse J

De Olympianen behaalden echter een moeizame zege in de sfeerloze studentenhal van het Sportcentrum van de TU in Delft. ‘Slechte wedstrijden winnen is ook wel eens lekker.’ De coach van Olympia sprak vooral zijn ontevredenheid uit over het verloop van de eerste helft. ‘We speelden slecht, de passing was niet scherp, leden daardoor veel balverlies of schampte de tegenstander waardoor het tempo uit de aanval was verdwenen. Nee het was niet goed, rommelig. De ambiance nodigde ook niet uit voor een lekker potje korfbal.’ Dat nam niet weg dat er gewoon gewonnen moest worden om in de race te blijven voor het kampioenschap. ‘We stonden bij de rust met 5-4 achter. Bij iedereen leefde het besef dat de knop om moest om te presteren.’ De geest kwam op tijd uit de fles, want na de snelle gelijkmaker van 5-5 naar 6-6, trok Olympia meteen door en wees het scorebord na een kwartier spelen 6-12 aan. Het verschil was in korte tijd gemaakt en hoewel Paal Centraal door onder meer twee benutte strafworpen terugkwam tot 10-13 is de zege nooit meer in gevaar geweest. ‘Toen we op 10-14 kwamen was het klaar.’ Olympia speelt aanstaande zaterdag om 13.20 uur in de eigen Olympiahal tegen RWZ. ‘Uit verloren we met 17-14, dus hebben we nog iets recht te zetten,’ kijkt Tony van der Linden met belangstelling uit naar de return tegen de club uit Zeist.

Olympia: Dennis Cromzigt (3 keer), Sebastiaan Visser (4 keer, 52. Lorenz Cafferata), Charlotte Gret, Daphne van de Water; Martijn Koolwijk, Daan Prikker (5 keer), Renée Cromzigt 2 keer, 50. Rilana Cafferata), Elise Cafferata.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant