Afbeelding

3 x afval ophaaldagen en aanbieden kerstboom

Actueel 1.101 keer gelezen

Iedere gemeente heeft aanpassingen in de vuilophaalroute tijdens de feestdagen. En alle gemeenten hebben afspraken voor het aanbieden van afgedankte kerstbomen. Hieronder vindt u voor de gemeente Spijkenisse, Bernisse en de deelgemeente Rozenburg de afspraken.

Wijziging afvalinzameling SPIJKENISSE
Als uw afvalcontainer altijd op dinsdag of woensdag wordt opgehaald, dan is dit eenmalig op zaterdag 22 december, want 1e Kerstdag valt op dinsdag en 2e Kerstdag op woensdag. Ook op dinsdag 1 januari 2013 wordt uw vuil niet opgehaald. Deze datum wordt ook naar voren geschoven: zaterdag 29 december. Voor beide wijzigingen geldt dat Reinis op een ander tijdstip langs kan komen dan u gewend bent. De containers moeten dus om 7.30 uur op de inzamelplaats staan.
Containers dicht, afvalbakken weg.
In de aanloop naar de jaarwisseling sluit Reinis in heel Spijkenisse een groot aantal van de ondergrondse containers tijdelijk af. Dat gebeurt om schade door vuurwerk te voorkomen. Om dezelfde reden wordt er in december ook een groot aantal afvalbakken tijdelijk weggehaald. Na de jaarwisseling worden de sloten weer verwijderd en worden de afvalbakken teruggeplaatst.
Inzameling kerstbomen
Zaterdag 5 januari worden in heel Spijkenisse afgedankte kerstbomen opgehaald. Voor elke boom wordt vijftig eurocent betaald. Wie meer dan 50 bomen heeft verzameld, moet dat vrijdag 4 januari voor 12.00 uur bij de Stadswerf melden.

Wijziging afvalinzameling BERNISSE
De gebruikelijke route op dinsdag 25 december wordt gereden op maandag 24 december. De route op woensdag 26 december wordt gereden op donderdag 27 december. De route op donderdag 27 december voor Oudenhoorn plus buitengebied wordt verschoven naar zaterdag 29 december.
Afvalbakken en glascontainers
Om zo veel mogelijk schade tijdens de jaarwisseling te voorkomen, haalt de gemeente vanaf 10 december tijdelijk de afvalbakken weg. Er worden extra rondes gemaakt om los zwerfvuil op te ruimen. Ook de glascontainers worden op enkele locaties preventief verwijderd. Dit zal rond oudejaarsdag gebeuren. Verenigingen, stichtingen en bedrijven die een textiel- en oud papier container hebben, worden verzocht deze tijdens de jaarwisseling af te sluiten. De gemeente vraagt inwoners glas, papier, kleding en afval dat u niet kwijt kunt, even op te sparen. Na de feestdagen kunt u het weer naar de container brengen. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat het naast de container wordt gezet. Per 1 januari wordt plastic afval voortaan huis-aan-huis opgehaald op vrijdag in de even weken, te beginnen in de week van 7 t/m 13 januari. Deze aanpassing geldt voor alle kernen.
Kerstbomeninzameling
Als u de kerstboom voor de jaarwisseling wilt inleveren, kan dat donderdag 27 december tussen 15.00 en 16.00 uur op de volgende punten: Abbenbroek: Kerkplein, Oudenhoorn: tegenover de begraafplaats, Zuidland: Raadhuisstraat, bij voormalig Verenigingsgebouw, Simonshaven: Beverwijkstraat bij de speeltuin, Heenvliet: parkeerplaats bij Albert Heijn en Geervliet: parkeerplaats C. de Wittlaan. Wilt u na de jaarwisseling uw kerstboom opruimen, dan kunt u deze op woensdag 4 januari tussen 15.00 en 16.00 uur op bovengenoemde locaties inleveren. Voor elke ingeleverde kerstboom krijgt u 50 cent. Heeft u 20 of meer bomen? Bel dan de Firma Klok via 06 - 22193344. Die haalt de bomen dan bij u op. Leg de bomen klaar langs de weg, zodat de kraanwagen erbij kan.

Wijziging afvalinzameling ROZENBURG
De vuilnisman komt maandag 24 december langs in plaats van dinsdag 25 december. En de ophaaldienst van woensdag is verschoven naar donderdag 27 december. Ook op Nieuwjaarsdag is er geen ophaaldienst. Deze is naar een dag later, dus 2 januari verschoven. Houdt u er rekening mee dat, in verband met de veranderde ophaaldiensten, de vuilnisman vroeger langs kan komen dan u gewend bent (vanaf 6.30 uur) en ook langer kan doorwerken (22.00 uur). Dit is alleen van toepassing als u gebruik maakt van eigen (mini-)afvalcontainers. Voor bewoners die gebruik maken van ondergrondse containers verandert er niets.
Inzameling kerstbomen
Na 2e kerstdag mag u uw kerstboom tot uiterlijk 7 januari naast uw container of naast een verzamelcontainer zetten. U kunt uiteraard ook zelf uw kerstboom wegbrengen naar het Milieupark aan de Frans Halsstraat 2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant