Afbeelding

Eindelijk grondige opknapbeurt speeltuin

Actueel 99 keer gelezen

Spijkenisse - De bewonerscommissie Vlinderveen-Wezelveen kan haar geluk niet op: na ruim 2 jaar inspanning kreeg ze afgelopen week de toezegging van Maasdelta Spijkenisse en de Gemeente Spijkenisse dat het speeltuintje ingrijpend opgeknapt en uitgebreid wordt. Daarmee gaat de wens van de commissieleden, maar vooral van de ruim 50 kinderen in deze straten, in vervulling.

De bewonerscommissie kaartte de wens destijds aan bij de gemeente Spijkenisse. Om uiteenlopende redenen werd het verzoek toen afgewezen. De commissie gaf niet op en klopte aan bij Maasdelta. De woonconsulente die de beslommeringen van de (bewoners van) de wijk Waterland behartigt, bracht ze in contact met Maasdelta’s projectleider Leefbaarheid Ingeborg Stad. Samen kwamen ze tot een aanvraag bij het Oranje Fonds en Jantje Beton. Die aanvragen werden afgewezen.

Stad licht toe: “Maasdelta werkt uiteraard graag samen met een actieve bewonerscommissie die vrijwillig iets voor haar buurt wil doen. We zijn daarom in overleg gegaan met de gemeente. Samen zorgen we er nu voor dat de bestaande speeltuin opgeknapt wordt. Zo worden onder meer de plantperkjes aangepakt, komt er een nieuwe zitbank en wordt een nieuw speeltoestel geplaatst”.

Ook de buurt draagt zijn steentje bij. De bewoners gaan tijdens NL Doet half maart 2013 aan de slag. Ze plaatsen hekwerken om de plantperkjes, ze plaatsen krijtborden, schilderen het hinkelpad en de zitbank en mozaïeken ze de bloembakken. Stad benadrukt dat zo’n toezegging niet regulier is. “We dragen leefbaarheidsinitiatieven een warm hart toe, maar dit is wel erg uitgebreid. Toch hebben we ja gezegd. De bewonerscommissie heeft een goed doordacht projectplan ingediend bij Maasdelta en heeft bijzonder veel moeite gedaan. Wat ook een grote rol speelde is dat ze na plaatsing samen met de buurt ook nog werk verrichten. Deze commissie verdient zeker een pluim voor haar vasthoudendheid”.

De bewonerscommissie had gisteren de dankbare taak om bedankkaartjes van Sinterklaas met een klein presentje bij de ruim 50 kinderen te mogen bezorgen. Stad licht toe: “Ook de kinderen hebben actief meegeholpen bij het plan. Zo hebben ze onder meer samen in kaart gebracht wat ze nu eigenlijk voor speeltoestel wilden”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant