Afbeelding

OM eist 18 jaar voor moord

Actueel 160 keer gelezen

BREKEND Spijkenisse - De Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft in de zaak tegen Ernst L. , beter bekend als de Bernisser Moordzaak 18 jaar cel geëist.

De officier acht bewezen dat het geweld waarmee het slachtoffer om het leven is gebracht extreem. Daarbij wordt het feit nog extra gruwelijk en vooral gemeen, zo stelt de officier, doordat verdacht na het feit zijn schoondochter belt met een vaag verhaal, zodat zij en haar man het slachtoffer zouden vinden. ‘Wetende hoe zij hun moeder dan zouden vinden, dood en in een grote plas bloed. Dat kan iemand toch zelfs zijn ergste vijand niet aandoen’.

Het slachtoffer in de steekpartij heeft het overleeft, maar heeft wel na 21 jaar weer last van epileptische aanvallen en zijn kinderen hebben last van nachtmerries en agressief gedrag. Het OM rekent het de verdachte aan dat hij zich er niets van aantrekt dat zijn slachtoffers mensen zijn met familie die van hen houden en dat hij het geweld als het ware onder hun ogen pleegt. En ze zelfs op zitting er nog van beschuldigt dat zij deze ernstige strafbare feiten hebben gepleegd.

Bij haar eis neem de officier ook het feit mee dat Ernst L. in 1999 veroordeeld is tot gevangenisstraf voor medeplichtigheid aan het medeplegen van pogingen tot zware mishandeling en bedreiging. Vanmiddag zal de verdediging alles in het werk doen om de rechtbank ervan te overtuigen dat Ernst L. zijn vrouw niet om het leven heeft gebracht en ook niet schuldig is aan de verwondingen van zijn neef. 'Moordenaars gaan vrij uit', was de reactie van Ernst op de eis van het OM. 'Ik heb niks gedaan!'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant