Afbeelding

Bouw theater nieuw gestart

Actueel 103 keer gelezen

VIDEO Spijkenisse - Vorige week donderdag werd de officiële eerste paal geslagen voor de bouw van het nieuwe theater.

Het door UNStudio en Arup ontworpen gebouw vormt vanaf 2014 de spil van het Stadsplein, dat het uitgaanscentrum van Spijkenisse moet gaan worden. Reggy Barra, de directeur van Theater de Stoep is blij dat het college ondanks de barre tijden toch lef en visie toont en een nieuw theater bouwt.

Wethouder Dijkman sloeg de paal van 20 meter zonder haperen de grond in, gade geslagen door vele genodigden die later in het tijdelijk theater op temperatuur konden komen, luisterend naar de muziek van Rik Hoogendoorn, die hoe kon het ook anders, het lied Spijkenisse ten gehore bracht.

Impuls
Het theater krijgt twee zalen, een met 650 stoelen en een met 200 stoelen. Die kleine zaal geeft een voorstelling voor een klein publiek meer intimiteit dan de huidige zaal met 400 stoelen, zo hield wethouder Dijkman zijn gehoor voor. In die laatste zaal kunnen de stoelen ook verwijderd worden, zodat er staanplaatsen ontstaan. Deze zaal is dan ook geschikt voor kleine (pop)concerten.

‘De mensen die het theater bezoeken, zijn tevreden. Ze missen alleen bepaalde thema’s, bepaalde artiesten en die kunnen straks wel geprogrammeerd worden’. Het theater gaat Spijkenisse een impuls geven. Architect Ben van Berkel denkt dat de nieuwe Stoep, het theater krijgt geen nieuwe naam, een uniek gebouw zal worden omdat hij van mening is dat er in Spijkenisse veel cultuur en veel kwaliteit aanwezig is. ‘Mensen willen iets bereiken’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant