Afbeelding

Ontdek Spijkenisse: Fietsroute

Actueel 88 keer gelezen

Spijkenisse - Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen! Op 8 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners die bij het thema van dit jaar: Groen van Toen, passen. Deze week stellen de laatste deelnemers aan de Open Monumentendag in Spijkenisse zich aan u voor.

Fietsroute Open Monumentendag 2012

Om het bezoek van meerdere open monumenten eenvoudiger te maken heeft de Vereniging Historisch Spijkenisse een fietsroute samengesteld die de bezoekers langs de verschillende activiteiten voert. Startpunt van deze route is in het Gemaal aan het Noordeinde 93. Daar is ook de beschrijving te verkrijgen. De kortste route is ongeveer 12 km lang, voor de fietsliefhebbers die naast de monumenten meer natuur willen zien en meer beweging willen zijn er verschillende uitbreidingsmogelijkheden in de beschrijving opgenomen. Juist de uitbreidingen gaan door het groen in de omgeving van Spijkenisse.

Na de start zijn er aan het begin al direct de molen en Filmzaal de Hoog te bekijken, deze kunnen uiteraard ook aan het einde bezocht worden. De route gaat dan een stuk langs de Oude Maas en langs oude boerderijen en dijkdoorbraken naar Hekelingen waar men de kerk en andere activiteiten kan bezoeken.

Van daar is een korte route beschreven naar de Museumwoning ‘Back to the Sixties’ aan de Eikenlaan. Hier kunnen de liefhebbers juist kiezen voor een langere weg die eerst door de polder gaat om vervolgens bij de Museumwoning te belanden. Vanuit de Museumwoning gaat er een route richting kinderboerderij, begraafplaats, Dorpskerk Spijkenisse en de andere activiteiten in het centrum van Spijkenisse en op het Noordeinde.

De organisatie stelt het op prijs dat mensen niet alleen de activiteiten in het Centrum van Spijkenisse bezoeken maar juist ook die activiteiten die iets verder weg zijn. Daarvoor is juist ook dit jaar weer een fietsroute samengesteld.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant