Afbeelding

Ontdek Spijkenisse: Samen!

Actueel 61 keer gelezen

Spijkenisse - Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen! Op 8 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners die bij het thema van dit jaar: Groen van Toen, passen. De komende weken stellen alle deelnemers aan de Open Monumentendag in Spijkenisse zich aan u voor.

Federatie Spijkenisse Samen

Wat is/doet uw organisatie?
De Federatie Spijkenisse Samen (FSS) is een samenwerkingsverband van migrantenorganisaties die actief zijn binnen de gemeente Spijkenisse. De aangesloten migrantenorganisaties promoten en onderhouden het samenwerkingsverband met behoud van hun eigen identiteit.

Waarom moeten de bezoekers van de Open Monumentendag vooral bij u langskomen?
De FSS organiseert met Open Monumentendag activiteiten op diverse locaties. Achter Molen Nooitgedacht en bij het gemaal ‘Leeuw van Putten’ presenteren de verschillende culturen zich d.m.v. klederdrachten, muziek en proeverijen. Iedere migrantenorganisatie is vertegenwoordigd met een kraam met informatie, voorlichting van hun cultuur en land van herkomst. Bij In de Biesenschuur vindt een Japanse theeceremonie plaats en is er Ikebama en bonzaï te bewonderen. In het Oude Raadhuys is een tentoonstelling met kimono’s en kalligrafie. In de Boekenberg zal er tenslotte een lezing gehouden worden over de geschiedenis van Indië en de theeplantages.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant