Het startschot werd in Den Helder gelost door “Napoleon”.
Het startschot werd in Den Helder gelost door “Napoleon”.

Anti-drugsmarathon van start

Actueel 47 keer gelezen

Spijkenisse - Donderdag 2 augustus ging de jaarlijkse anti-drugsmarathon met vrijwilligers en ex-verslaafden van start. De renners lopen tot woensdag 15 augustus met als doel aandacht te vragen voor de gevaren van drugs.

Dit jaar wordt er van Den Helder naar Vlissingen gerend, een afstand van totaal 350 kilometer. Vrijdag 10 augustus ontvangt burgemeester Salet de groep op het stadhuis.

Veel jonge cannabisgebruikers
Het laatste rapport van het Trimbos instituut liet een verontrustend hoog percentage cannabisgebruikers zien. Het gemiddelde aantal onder 15- en 16-jarigen in Nederland ligt twee keer zo hoog als het Europese gemiddelde. Met de marathon hopen de hardlopers te voorkomen dat jongeren aan het experimenteren slaan. Ze willen dat bereiken door tijdens de pauzes voorlichtingsboekjes en flyers uit te delen.

Gemengde gevoelens
De marathon wordt niet door iedereen als een onverdeeld positief initiatief gezien. Het doel wordt door iedereen geprezen, de organisatie achter de marathon niet. Het is een initiatief van de stichting “Geen drugs wel leven”, opgezet vanuit de Scientology Kerk en stichting Narconon. Deze twee instituten krijgen veel kritiek op hun denkbeelden en werkwijze, de laatste specifiek op hun aanpak van drugsverslaafden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant