Afbeelding

Terras op proef?

Actueel 62 keer gelezen

Spijkenisse - Al jaren bestaat bij ondernemers in Zuidland de wens om terrassen aan te leggen aan de Breedstraat en de Ring. Al jaren wordt er over gesproken maar er is nog geen enkel terras gerealiseerd.

Anton Verton, de voorzitter van de middenstandsvereniging Handel & Nijverheid verwoordde gisteravond tijdens de raadsvergadering van de Bernisser gemeenteraad de frustratie van de ondernemers. ‘Ieder jaar wordt gezegd volgend jaar zijn er terrassen, maar ze zijn er nog steeds niet’. Het bestemmingsplan laat het niet toe.

Volgende week praat het college over het nieuwe bestemmingsplan en de visie voor deBreedstraat. De visie voor de Ring laat nog op zich wachten. Het gebied ligt binnen het beschermd dorpsgezicht ent er is slechts beperkt ruimte voor plaatsing van de terrassen. De ondernemers balen, zeker nu ze er ook achter zijn gekomen dat ze een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan hadden kunnen aanvragen. ‘Die procedure duurt 3 tot 6 maanden, dus we zijn nu te laat’. De gemeente wil niet overgaan tot gedogen van de terrassen omdat de kans aanwezig is dat ze dan ook moet handhaven. ‘Er hoeft maar één persoon overlast te hebben’.

Wethouder Van der Weg heeft toegezegd om te kijken of het mogelijk is om een proef uit te voeren met terrassen op de Ring en in de Breedstraat. Zijn partijgenoot Engwirda stelde namelijk voor om die proef in juli-augustus dit jaar uit te voeren om zo antwoord te krijgen op een aantal vragen die er ongetwijfeld zijn bij de betrokken partijen. Zo kunnen bijvoorbeeld ondernemers een idee krijgen of een terras winstgevend genoeg is om de investeringen te waarborgen die ze moeten doen. ‘Het zou jammer zijn, dat terrassen straks volgens het bestemmingsplan mogelijk zijn, maar dat de ondernemers, die er dan nog zijn, ze niet kunnen bekostigen’. LOB hoopt dat terrassen de teloorgang van het winkelbestand in Zuidland een halt toe kunnen roepen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant