Afbeelding

Kom naar de Dag van het Park

Actueel 103 keer gelezen

De natuur is dichterbij dan u denkt. De gemeente Spijkenisse, Bewonersgroep Waterland en Milieugroep Spijkenisse willen u laten zien hoe aantrekkelijk park Waterland is. Daarom organiseren zij de Dag van het Park in Spijkenisse. Op zondag 27 mei kunt u zelf meemaken hoe leuk en avontuurlijk park Waterland is.

Park Waterland Zuidrand is de locatie waar alle activiteiten op 27 mei tussen 11.00 en 15.00 uur plaatsvinden. Er zijn allerlei spannende activiteiten voor jong en oud. Zo is er een parkexcursie met informatie over de dieren die in het park leven. De manege en de politiehondenvereniging geeft demonstraties. Wie nieuwsgierig is, kan de dierenambulance eens goed van dichtbij bekijken.

Medewerkers van rayon Oost geven informatie over groenbeheer en verzorgen een kettingzaagdemonstratie. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen. Verder zijn er knutselactiviteiten: kinderen kunnen windmolentjes, insectenhotels en placemats maken. Voor iedereen is er genoeg te doen deze dag.

Park Waterland Zuidrand ligt ingeklemd tussen Spijkenisse en Hekelingen en is verdeeld in een recreatief en een ecologisch beheerd gedeelte. De activiteiten zijn te vinden in het parkgedeelte achter de Sterrenwacht. Informatie over dieren kunt u krijgen in het ecologisch beheerde gedeelte van het park (tussen busbaan en Meeldijk). Daar starten ook de excursies.

Voor een leuke dag in het park bent u welkom op 27 mei tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Om 11.00 uur start de dag met een gezamenlijke (gratis) brunch. Kom bij voorkeur op de fiets of lopend naar het park. Er zijn niet veel parkeerplaatsen in de omgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant