Afbeelding

Spijkenisse Pluim voor Scandia Stores

Actueel 73 keer gelezen

Spijkenisse - Scandia Stores uit Spijkenisse heeft de Pluim voor meest Maatschappelijk betrokken ondernemer van het jaar 2011 gekregen. Het bedrijf kreeg de prijs uit handen van wethouder Christel Mourik voor zijn inspanningen op het terrein van de arbeidsmarkt.

In 2011 heeft het bedrijf 6 werkzoekenden met een uitkering in dienst genomen. De gemeente Spijkenisse heeft de prijs in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren vacatures of werkervaringsplaatsen voor werkzoekenden met een uitkering beschikbaar te stellen. De werkloosheid in Spijkenisse wordt daarmee teruggedrongen.

‘Het is belangrijk om met elkaar; overheid en bedrijfsleven, de uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te gaan. Vanwege het huidige economische tij, zal er de komende jaren krapte op de arbeidsmarkt ontstaan. Iedereen is dus hard nodig. Door een goede samenwerking kunnen we de maatschappelijke kosten beperken en geven we als klap op de vuurpijl mensen een kans weer op eigen kracht in de samenleving te staan’, aldus wethouder Mourik.

Scandia Stores is een producent van persoonlijke beschermingsmiddelen en (veiligheids)kleding voor de internationale maritieme sector. Het bedrijf bestaat al zo'n 35 jaar in Spijkenisse en heeft ongeveer 25 medewerkers. Tot de afnemers van het label Scandia Stores behoort de wereldtop van de rederijen. Al het personeel van bijvoorbeeld de Holland America Line loopt in kleding van Scandia Stores. Het bedrijf zocht gemotiveerde medewerkers die direct aan de slag konden. Het Werkgeversservicepunt van de gemeente Spijkenisse leverde een aantal kandidaten, die na een proefplaatsing van een maand een arbeidscontract kregen aangeboden.

Werkgeversservicepunt
Het Werkgeversservicepunt van de gemeente Spijkenisse brengt werkgevers en gemotiveerde werkzoekenden met een uitkering bij elkaar. De service van het Werkgeversservicepunt is kosteloos. De werkgever spaart tijd en geld uit bij de selectieprocedure. Het Werkgeversservicepunt biedt werknemers eventueel ook opleidingen. Het Werkgeversservicepunt is voor bedrijven bereikbaar via (0181) 69 67 26 of (0181) 69 55 81. Meer informatie is te vinden op www.spijkenisse.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant